Haber
2014-11-26 06:52:11
Ek Ders Birim Ücreti de Yüzde 100 Artırılmalıdır

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, Destek kursu ücretlerinin talepleri doğrultusunda yüzde 100 artırılmasının son derece önemli olduğunu, ek ders birim ücretinin de yüzde 100 artırılması gerektiğini söyledi.

 

Bilgin, Eğitim-Bir-Sen Şereflikoçhisar İlçe Temsilciliği’nin düzenlediği ‘Eğitimciler Buluşması’ programına katılarak, gündeme dair açıklamalarda bulundu.



 

Okul yöneticileri üzerinden kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan olumsuz algıya değinen Bilgin, “Eğitim kurumlarında 70 yıldır okullarda siz ve sizin gibi düşünenler yöneticilik yaparken her şey çok iyiydi de, değişen kadroların icraatını değil de değişmelerini esas alıp bunun üzerinden ahlak tartışması açmanız ne kadar ahlakidir. Şimdiye kadar eğitimin ve eğitim çalışanlarının hiçbir sorununa çözüm bulamamışken, hangi yüzle çalışanlarına karşısına çıkıyorsunuz. Yöneticilerin isim ve kimlikleri üzerinden beceriksizliğinizi perdelemeye kalkışmanız samimiyetsizliğinizin, aslında eğitim çalışanlarını hiç ama hiç düşünmediğinizin en açık göstergesidir” dedi.




 

Yeni Kazanımlar İçin Hep Birlikte Mücadeleye Devam Edeceğiz

 

Eğitim çalışanlarının onuruyla yaşayabileceği maddi ve manevi iklimi oluşturuncaya kadar bu alanda mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Murat Bilgin, “Eğitim çalışanlarının aylık gelirlerinin ülke ortalamasının üzerine çıkarılması için şimdiye kadar olduğu gibi bunda sonra da gayret göstereceğiz. 300 bine yaklaşan üyemizle hep birlikte emek vererek, mücadele ederek bu alanda kazanım üretmeye devam edeceğiz. İnşallah bu ülkede bir eğitim çalışanının aylık gelirinin 5 bin TL’nin üzerinde olduğu günleri de hep birlikte görüp yaşayacağız” şeklinde konuştu.




 

Bilgin, Milli Eğitim Bakanlığı’nda acil çözüm bekleyen sorunlardan birinin de ek ders birim ücretinin artırılması ve ek derste adil bölüşüm konusu olduğunun altını çizerek, “Destek kursu ücretlerinin talebimiz doğrultusunda yüzde 100 artırılması önemlidir ancak, ek ders birim ücretinin de yüzde 100 artırılması gerekmektedir. Hükûmetten bu konuda bir an önce adım atmasını bekliyoruz” diye konuştu.

 

Kolayı Zora Çevirme Huyunu Terk Edin

 

4/C’lilerin yılan hikâyesine dönen kadrolarının bir an evvel verilmesini, nöbet ücretleri konusunda acil adım atılmasını, memur, teknisyen ve şeflerin çözüm bekleyen özlük ile ilgili sorunlarının giderilmesini talep eden Bilgin, “Maalesef Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın çok kolay çözüme kavuşturulabilecek konuları içinden çıkılmaz hale getirmek gibi bir huyu var. Artık bu huyunuzdan vazgeçin. Önümüzdeki süreçte ‘can çıkar huy çıkmaz’ atasözünü tersine çevireceğiz. Can çıkmayacak ama huy çıkacak diyorum” ifadelerini kullandı.

 

‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ Projesine Destek ve Güç Vermeliyiz

 

Konuşmasında, ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesine de değinen Murat Bilgin, sözlerini şöyle tamamladı: “Toplumsal ve fikri sorumluluklarımızı unutmamalıyız. İslam coğrafyasında bugün Müslümanlar soğuk sokakların yüzüne bakıyor. Bu konuda hiçbir şey yapamıyorsak, Allah için, bundan sonra İslam ümmetinin yetimlerine, en azından birine sahip çıkın. İHH ile birlikte yürüttüğümüz ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesine destek ve güç verin. Çünkü biz ‘kaç mazlum varsa, hepsi ben; kaç yetim varsa, hepsi ben’ diyen Anadolu’nun ak sütüyle mayalanan bir kadroyuz.”



 

Programda, Memur-Sen Ankara İl Temsilcisi Mustafa Kır, Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Yüksel Haşlak ve Şereflikoçhisar İlçe Temsilcisi Üzeyir Çetin de birer konuşma yaptı.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen