Haber
2011-02-02 06:22:30
Ek Ders Esaslari Bir An Önce Degistirilmelidir

Milli Egitim Bakanligi bün- yesinde çalisan Il Milli Egitim Müdür yardimcilari, Ilçe Milli Egitim müdürleri, Egitim müfettisleri, Sube müdürleri ve seflere ek ödeme verilmedigi için idari hiyerarside ücret dengesizligi olusmustu. Bu dengesizligin giderilmesi için sendika olarak daha önce Basbakanliga, Milli Egitim Bakanligi’na ve Maliye Bakan- ligi’na yazili müracaatta bulunmus, ayrica Milli Egitim Bakanligi ve Maliye Bakanligi yetkilileri ile görüserek taleplerimizi iletmistik.

 

2010 yili toplu görüsmelerinde 2011 yili için memurlara ek ödemenin 80 TL artirilmasi kararlastirilmis, 1 Ocak 2011 tarihi itibariyle de ek ödeme artisi yapilmistir. Milli Egitim Bakanligi’na bagli Genel Idare Hizmetleri Sinifi çalisanlarindan Il Milli Egitim Müdür yardimcilari, Ilçe Milli Egitim müdürleri, Egitim müfettisleri, Sube müdürleri ve seflere ek ödeme verilmedigi için idari hiyerarside ücret dengesizligi olusmustur.

 

Milli Egitim Bakanligi’na bagli Genel Idare Hizmetler Sinifi yönetici kadrolarinda çalisanlar ile diger kurumlardaki emsalleri arasindaki ücret dengesizliginin giderilmesi için, Milli Egitim Bakanligi, ilgili sendikalardan istedigi görüsleri de dikkate alarak, ek ders esaslari ile ilgili baslattigi degisiklik çalismasini tamamlayarak Maliye Bakanligi’na iletmeli ve Maliye Bakanligi da çalismayi bir an önce sonuçlandirmalidir.

 

Egitim-Bir-Sen olarak, ücretlerdeki dengesizligin giderilmesi ve ek ders ücretleri ile ilgili beklentilerin karsilanmasi için, sonuç alincaya kadar konunun takipçisi olmaya devam edecegiz.

 

 Ek Ders Saatlerine Iliskin Önerilerimiz

 Genel Idare Hizmetleri

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen