Haber
2012-03-15 06:29:47
Ek Ders Esaslarina Iliskin Üç Ayri Dava Açtik!

16.12.2006 tarihli Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge giren Milli Egitim Bakanligi Yönetici ve Ögretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine Iliskin Karar’inin ögretmenlerin magduriyetine neden olan bazi hususlarinin iptali için Egitim-Bir-Sen olarak Danistay’da yürütmenin durdurulmasi talepli üç ayri dava açtik.

Açtigimiz davalarda, 16.12.2006 tarihli Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge giren Milli Egitim Bakanligi Yönetici ve Ögretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine Iliskin Karar’in, “Ders görevinin yapilmis sayilacagi hâller” baslikli 16. maddesinin 1. fikrasinin (b) bendinde sayilanlar disinda, “ dini bayramlar” ibaresine yer verilmemesine iliskin eksik düzenlemenin öncelikle yürütmesinin durdurulmasi ve devaminda iptaline;

Karar’in, “Hizmetiçi egitim faaliyetleri” baslikli 7. maddesinde sayilanlar disinda, ayni maddede, “ Bu madde kapsaminda sayilan egitim faaliyetlerine yariyil tatillerinde kursiyer olarak katilanlara ek ders ücreti ödenir” hükmüne yer verilmemesine iliskin eksik düzenlemenin öncelikle yürütmesinin durdurulmasi ve devaminda iptaline;

Karar’in, “Ders görevinin yapilmis sayilacagi hâller” baslikli 16. maddesinin 1. fikrasinin (b) bendinde sayilanlar disinda, “ Valiliklerce yapilan tatiller” ibaresine yer verilmemesine iliskin eksik düzenlemenin öncelikle yürütmesinin durdurulmasi ve devaminda iptaline karar verilmesini talep ettik.

Dava dilekçelerimizde, genel olarak ögretmenlere kendi irade ve inisiyatifleri disinda idarelerce tatil edilen günlerde ve mesai saatleri disinda zorunlu bir sekilde kursiyer olarak kursa katilmalarindan dolayi ek ders ücretinin ödenmemesinin hukuka ve hakkaniyete açikça aykiri oldugunu; ögretmenlerin, bayram tatili, kar tatili gibi, ellerinde olmayan nedenlerle mesai yapamadiklari günlerde ders görevlerinin yapilmis sayilarak ek ders ücretlerinin kesilmemesinin, kursiyer olarak hizmetiçi egitime katilmalari halinde de kendilerine ek ders ücreti verilmesinin hak ve adalet geregi oldugunu ifade ettik.

Açmis oldugumuz davalardan,

1 No’lu davamizin esas numarasi 2012/1724 (Danistay Ikinci Dairesi)

2 No’lu davamizin esas numarasi 2012/2457 (Danistay Ikinci Dairesi)

3 No’lu davamizin genel evrak numarasi 37261 olup, üyelerimiz, Danistay’in dava dosyasi sorgulama bölümünden bu davalari takip edebilecegi gibi, sendikamizin Hukuk Birimi’nden de bilgi alabilir. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen