Haber
2009-05-25 07:19:16
Ek Ders Ücretinin Devam Sartina Baglanmasi Hukuka Aykiridir

Milli Egitim Bakanligi’nin, ‘Ortaögretim kurumlarinda ögrenim gören son sinif ögrencilerinin, yil boyu yogun bir çalisma temposu göstererek ÖSS’ye hazirlandiklari göz önünde bulundurularak; sinav streslerinin azaltilmasi, derslere motivasyonlarinin saglanmasi ve sinavlara psikolojik olarak daha rahat girmeleri amaciyla bu yila mahsus olmak üzere özürlerin yani sira ögrenci velisinin okul müdürlügüne yazili olarak basvurmasi hâlinde beyan edecegi sürenin de özürlü devamsizliktan sayilmasi ögrenci ve velilerine moral kazandiracaktir. Uygulamanin bu dogrultuda yürütülmesi’ seklindeki genelgesinden sonra ögrencilerin okullara ugramamasinin faturasi ögretmenlere çikmaktadir.

 

Aldigimiz duyumlar, egitim kurumlarinda bir kisim okul müdürünün, ortaögretim kurumlarinda ögrenim gören son sinif ögrencilerinin okula devamsizliklari nedeniyle ögretmenlere ek ders ücretlerini ödemeyecegi yönündedir.

 

Türkiye genelinde uygulama birliginin saglanmasi amaciyla ortaögretim kurumlarinda ögrenim gören son sinif ögrencilerinin okula devam edip etmediklerine bakilmaksizin, bu siniflara dersi olan tüm ögretmenlere ek ders ücretinin ödenmesi için düzenlemeye gidilmesi gerekmektedir.

 

Ögretmenlerin bu konudaki magduriyetlerinin giderilmesi için Bakanliga yazili müracaatta bulunduk.

 

Yazimizda, “Ortaögretim kurumlarinda ögrenim gören son sinif ögrencilerinin okula devamsizlik yapmis olmalari durumunda da, ögretmenler yine ders islemek üzere okullarina gelmekte, dersin islenisine iliskin plan ve programlarini yapmakta, derslerine hazirlanmakta, buna iliskin is ve islemleri yapmaktadirlar. Dolayisiyla ögretmenlerin fiilen yaptiklari bu görevleri karsiligi ek ders ücretlerinden de faydalanmalari gerektigi açikça ortada olup, ögretmenlere ek ders ücretinin ödenmesinin ögrencilerin okula devam etmeleri sartina baglanmasi hukuka aykirilik olusturmaktadir”  ifadelerine yer verildi. 

  Bakanliga Gönderdigimiz Yazi

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen