Haber
2008-11-28 06:18:26
Ek Ödeme Almayan Egitim Çalisanlarina Iyilestirme Yapiliyor

Toplu görüsme sürecinin basinda 25-50-75 YTL olarak konusuluyorken, Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu ve konfederasyonumuz temsilcileri Basbakan Recep Tayyip Erdogan ile görüserek, ek ödemeye iliskin kararnamede degisiklige gidilmis ve en düsük ek ödeme 103 YTL olarak açiklanmisti. Ancak yapilan bu iyilestirme idari hiyerarside magduriyetler olusturmustu.

 

Ek ödeme alamayanlarin durumunu, Konfederasyonumuz adina Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu Toplu Görüsme masasina tasimis, ek ödeme almayan yönetici ve görevlendirme ögretmenlere de iyilestirme yapilmasi için hükümetle mutabakata varmistik. Egitim-Bir-Sen olarak, bu konuda düzenleme yapilmasi içinde daha sonraki süreçte Maliye Bakanligi nezdinde girisimlerde bulunarak, konunun takipçisi olduk.

Son olarak Maliye Bakanligi yetkilileri ile yaptigimiz görüsmede konuya iliskin gerekli düzenlemenin yapildigi ve Bakanlar Kurulu’na sunularak imzaya açildigi bilgisini aldik. Bu sonucu olumlu bulmakla birlikte seflere iyilestirme yapilmamis olmasini kabul etmemiz mümkün degildir. Maliye Bakanligi’nin seflere de ek ödeme vermesini bekliyoruz.

Yapilacak iyilestirme söyle:

 

-Il Milli Egitim Müdür Yardimcilari, ilçe Milli Egitim Müdürleri, Merkez ve Tasra Sube müdürleri daha önce aldigi 15 saat ek dersten 25 saate çikariliyor.

 

-Ilkögretim müfettislerinin aldigi 15 saat ek dersten 20 saate çikariliyor.

 

-Ek ödeme almayip sadece ek ders alan yöneticilerin (sef, sube müdürleri, müfettisler…) izinli (yillik izinler dahil), raporlu oldugu günlerde ek dersleri kesilmeyecek.

 

-Ek ödeme almayan görevlendirme ögretmenlere 01.06.2007 tarihinden geçerli olmak üzere ek ödeme yapilacak.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen