Haber
2011-11-17 06:28:37
Ek Ödeme Magduriyetini Bakan Faruk Çelik ile Görüstük

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik ile görüserek, 666 sayili Kanun Hükmünde Kararname’deki (KHK) eksikliklerin giderilmesini, ögretmen ve ögretim elemanlarinin da ek ödeme oranlarinda artis yapilmasini istedi.

 

Meclis’te gerçeklesen görüsmede konusan Gündogdu, Toplu Sözlesme konusu olan ek ödemeyi, Toplu Sözlesmeden sorumlu Bakan Faruk Çelik ile paylastiklarini belirtti. Esit ise esit ücret uygulamasini en çok gündeme getiren taraf olduklarini söyleyen Gündogdu, yayimlanan KHK’nin sorunlari tamamen gidermedigini, bazi adaletsizlikleri beraberinde getirdigini kaydetti.

 

Gündogdu, mezkûr KHK’nin yayimlanmasiyla bazi meslek gruplarinin maaslarinda iyilestirme yapilirken, ögretmen ve ögretim elemanlarinin, muadili olmadigi gerekçesiyle, kapsam disinda tutuldugunu dile getirdi.

 

Gündogdu, kamu çalisanlari arasindaki çalisma barisinin bozulmamasi için konuyla ilgili olarak yeni bir düzenleme yapilmasini talep etti.

 

Gündogdu, sorun çözülünceye kadar her platformda mücadele edeceklerini vurguladi.

 

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, taleplerimizi makul bularak, konuyu tekrar masaya yatiracaklarini söyledi.

Ayni konuyu, bir süre önce, Maliye Bakanligi Müstesari Naci Agbal ile de görüsmüstük.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen