Haber
2011-10-26 07:28:30
Ek Ödeme Oranlari Beklentileri Bosa Çikarmistir

652 sayili Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) 42. maddesinin üçüncü fikrasi hükmüne göre, “Ek ödemenin orani ile usûl ve esaslari; görev yapilan birim ve is hacmi, görevin önem ve güçlügü, görev yerinin özelligi, çalisma süresi, personelin sinifi, kadro veya görev unvani, derecesi, atanma usûlü ile emsali veya benzeri görev ve unvanlarda bulunan personele malî haklar kapsaminda yapilan her türlü ödemeler dâhil almakta  olduklari toplam  ödeme  tutarlari gibi kriterler birlikte veya ayri ayri dikkate alinarak, Maliye Bakanliginin uygun görüsü üzerine Bakan tarafindan belirlenir.”

 

Milli Egitim Bakanligi, ögretmen kadrolarinda bulunanlar (örgün ve yaygin egitim kurumlarda ögretmen unvanli kadrolardaki yöneticiler dahil) hariç olmak üzere, Bakanlik merkez ve tasra teskilati kadrolarinda fiilen çalisan personel ile merkez teskilati il ve ilçe milli egitim müdürlügünde görevlendirilen ögretmenleri kapsayan ek ödeme usul ve esaslari yayimladi.

 

Söz konusu esaslar dogrultusunda seflere, memurlara, hizmetlilere, sube müdürlerine, il egitim denetmenleri ve yardimcilarina verilecek ek ödeme oranlarini daha önce kamuoyuna yansiyan rakamlarla karsilastirdigimizda herhangi bir degisiklik olmadigi görülmektedir.

 

Daha önce Milli Egitim Bakanligi ve Maliye Bakanligi yetkilileri ile yaptigimiz görüsmelerde, ek ödeme oranlarinin beklentileri karsilamasi gerektigini ifade etmistik. Belirlenen ek ödeme oranlarini kabul etmemiz mümkün degildir.

 

Egitim-Bir-Sen olarak, ek ödeme miktarlarinin yetersizliginden hareketle iller arasi ek ödeme farkliliklarinin iptali için en kisa sürede yargi yoluna basvuracagiz.

 

Ek Ödeme Oranlari Için Tiklayiniz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen