Haber
2011-10-07 07:28:19
Ek Ödemede Mevcudun Üzerine Çikilmali, Ek Ders Ücreti 12 TL Olmalidir

3797 sayili Milli Egitim Bakanligi’nin Teskilat ve Görevleri Hakkinda Kanun’da 652 sayili KHK ile yapilan degisiklikle “ek ders” ve “ek ödeme“ ayrimina gidilerek derse girmeyenlerin ek ders ücreti almasi uygulamasina son verilmisti.

 

Sendika olarak, yillardir, derse girmeyenlere ek ders ücreti ödenmesinin dogru olmadigini, dolayisiyla “ek ödeme”, “ek tazminat” gibi bir baska isim altinda dengeleme yapilmasini sik sik dile getirdik.

 

Ek ödeme kaleminin bordroya yansitilmadan önce Milli Egitim Bakanligi çalisanlarinin ücretlerinin Maliye Bakanligi, Kalkinma Bakanligi ve Basbakanligin emsali kadrolarinda çalisanlardan asagi olmayacak sekilde belirlenerek Maliye Bakanligi’na gönderilmesini istemistik.

 

Milli Egitim Bakanligi’nin gerekli çalismayi tamamladigini açiklamasi üzerine Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Maliye Bakanligi yetkilileri ile görüserek, “ek ödeme”  konusunun, çalisanlarin mali haklarinda iyilestirmeyi de beraberinde getirmesi gerektigini söyledi.

 

Toplu görüsmenin mali kazanimlarindan olan ek ödemelerden faydalanamamis çalisanlar, diger kurumlardaki emsallerini bir kenara koyalim, maiyetinde çalisanlardan dahi az ücret alir duruma gelmistir. Milli Egitim Bakanligi kadrolarinda çalisan sef, sube müdürü basta olmak üzere Genel Idare Hizmetleri sinifindaki personelin ek ödemeleri ile ilgili belirsizligin bir an önce bitmesi gerekmektedir.

 

Milli Egitim Bakanligi çalisanlarinin ücretlerinin Maliye Bakanligi, Kalkinma Bakanligi ve Basbakanligin emsali kadrolarinda çalisanlardan asagi olmayacak sekilde belirlenmesi gerekmektedir. Diger emsali bakanliklar göz önüne alindiginda, ek ödeme dâhil Milli Egitim Bakanligi kadrolarinda çalisan bir sefin maasi en az 1950, sube müdürünün 2600, memurun 1700, hizmetli personelin 1600 TL olmalidir. Yeni KHK’ya göre verilecek ek ödemenin mutlaka mevcudun üzerinde bir iyilestirmeyi de içermesi gerekmektedir.

 

Ögretmenler, mali düzenlemelerde hep göz ardi edilmekte ve geri plana atilmaktadir. Bazi branslarda ek ders almasi mümkün olmayan ögretmenler düsük maaslarla hayatta kalma mücadelesi vermektedirler. Ögretmenlerin maaslarindaki ek ödeme orani yüzde 180’e çikarilmalidir. Ek derse giren ögretmenler, yillardir düsük ek ders ücretine talim etmektedir.  Ek ders ücretlerinin birim saati, 18. Milli Egitim Surasi karari geregi, 12 TL’ye çikarilarak, ögretmenlerin mali durumlari da iyilestirilmelidir.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen