Haber
2011-12-27 06:29:00
Ek Ödemeyi Almak Boynumuzun Borcudur

Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin, Kirikkale ve Yozgat subelerimizin genisletilmis isyeri temsilcileri toplantilarina katildi. Sendikal çalismalar hakkinda istisarelerde bulunulan toplantilarda konusan Murat Bilgin, “Ögretmen ve ögretim elemanlarina ek ödeme almak, genel yetkili sendika olarak boynumuzun borcudur” dedi. 


Bilgin, ögretmene ‘mevsimlik devlet demiryollari çalisani’ muamelesi yapan her türlü zihniyete karsi adam gibi direnen, egitim çalisanlarinin haklarinin sonuna kadar arkasinda duran sendika olduklarini belirterek, “Egitim çalisanlariyla omuz omuza mücadelemizi sürdürmeye devam edecegiz” ifadesini kullandi.

Ögretmenlerin, kamuda çalisan 2,5 milyon memur içerisinde maas skalasinda en düsük konuma yerlestigini kaydeden Bilgin, “Egitim-Bir-Sen olarak bunu kabul etmemiz mümkün degildir. Bu ülkede hiç kimsenin bunu kabul etmemizi beklemesi söz konusu olamaz. Ögretmenlerin çalisma sürelerini, tatilini kafaya takan zihniyete ve ögretmene ek ödemenin ülkeyi iflasa sürükleyecegini iddia edenlere bir çift sözüm var: Sekreterlerinin aldigi maasin yarisini bize çok görenler, bunun hesabini ne bu dünyada ne de öbür dünyada verebilir” seklinde konustu.

Bu sartlarda 5 bin lirayi az görüp emeklisinin maasini 7 bin liraya çikaran siyasilere seslenen Murat Bilgin, ögretmenine ortalama bin 600 lirayi reva gören anlayisi da siddetle reddettiklerini vurguladi.

“Egitim çalisanina, ögretmenine sira geldiginde, 24 Kasimlar disinda hiçbir olumlu cümle sarf edilmemesi, egitimcilerin her ortamda ikinci sinif muamelesi görmesi agirimiza gitmektedir” diyen Bilgin, söyle konustu: “Bütün bunlar olmayan morallerimizi de bozmaktadir. 800 bini bulan egitim camiasini Egitim-Bir-Sen, siz degerli dava arkadaslarim disinda kimsenin sahiplenmemesini bu memleketin gelecegi adina büyük bir talihsizlik olarak görmekteyiz.”



Yasamizi Hemen Simdi Istiyoruz

Toplu Sözlesme Yasasi’nin acilen çikarilmasi gerektiginin altini çizen Bilgin, sözlerini söyle sürdürdü: “15 aydir; seçimdi, bütçe görüsmeleriydi derken geciken, iki aydir da Bakanlar Kurulu’nda bekleyen Toplu Sözlesme Yasasi’ni hemen simdi istiyoruz. Referandumda milletin bize verdigi bu hakki geciktirmek, millet iradesine saygi duymamaktir. Sabrimizin sonuna geldik. Uzlasilan sekilde bu yasa ya çikacak ya çikacak. Sayet bu asamada yeniden bir gecikme yasanacak veya mevcut uzlasmanin disina çikilacak olursa, süresiz eylemlilik sürecini baslatacagiz.”

Uzlasilan mevcut Toplu Sözlesme Yasa Tasarisi’nin memurlarin her anlamda gelecegini ilgilendiren en önemli yasal metin oldugunu ifade eden Murat Bilgin, “Bu yasa ile kisa, orta ve uzun vadede önemli kazanimlar elde edilecek yasal altyapiya kavusacagiz. Bu durum, devlet memurlari açisindan devrim niteligindedir. Bu kazanimin elde edilmesinde Memur-Sen’in, Egitim-Bir-Sen’in ve milletimizin alinteri vardir. Teskilat olarak, Genel Merkez olarak teyakkuzdayiz. Sürecin her asamasini yakindan takip ediyoruz ve önümüzdeki kisa zaman diliminde yasanabilecek en ufak bir olumsuzlukta alanlara çikacagiz” diyerek sözlerini tamamladi. 


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen