Haber
2013-05-28 07:39:50
El Ovuşturanların Elini Boşa Çıkardık

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, sendikanın zorluklarla başa çıkma ve sonuç alma sanatı olduğunu ifade ederek, “2013 yılı içerisinde cereyan eden olumsuzluklar adeta Eğitim-Bir-Sen’in gücünü test ederken, fırsat bekleyenlerin de el ovuşturmasına yol açmıştır. Eğitim-Bir-Sen, dayanıklılık testinden başarıyla çıkarken, çelikleşmiş teşkilatıyla el ovuşturanların elini boşa çıkarmıştır” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Bartın Üniversite Temsilciliği, öğretmenevinde bir toplantı düzenledi. Bartın Şube Başkanı Muhammed Akça ve Şube Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı programda konuşan Ali Yalçın, haksızlıklara karşı çıkmak, mağdurun ve mazlumun hukukunu korumak için sendikacılık yaptıklarını belirterek, “Mekke’de güvenliğin kalmaması, Ficar savaşlarının engellenememesi, mübarek aylarda bile dışarıdan gelenlerin zulme ve zorbalığa uğraması üzerine Abdullah b. Cudan’ın evinde biraraya gelenlerin ortak yeminle haksızlıklarla mücadele için kurdukları Hılful Fudul, Erdemliler Antlaşması, sendikacılıktaki referans noktalarımızdandır” şeklinde konuştu.

Toplumun Kökleriyle Barışık Sendikacılık Yapıyoruz

“18.yy'da Sanayi Devrimi’yle başlayan emek mücadelesi sonrası sendika kavramıyla ifade edilen hak aramanın bizim medeniyet köklerimizde birçok örneği ve karşılığı vardır” diyen Yalçın, şöyle devam etti: “Fakat sendika kavramıyla ifade edilişiyle bizde var oluşu bir önceki yüzyılın başlarına dayanmaktadır. Sendikacılığı, ithal düşüncelerin merkez üssüne dönüştürenlerin aksine, toplumun değerleri ve kökleriyle barışık hale getiren teşkilatız. Herkesin ‘kendisinin düşüncelerinin vücut bulmuş hali’ olarak gördüğü sendikamız, büyüme grafiğini her geçen gün yükseltmektedir. Örgütlenerek güçleniyor, güçlendikçe sorunları çözüyoruz.”

2013 Yılı Dayanıklılık Testinden Geçtiğimiz Yıldır

Yalçın, sendikanın zorluklarla başa çıkma ve sonuç alma sanatı olduğunu kaydederek, “2013 yılı içerisinde cereyan eden olumsuzluklar, adeta Eğitim-Bir-Sen’in gücünü test ederken, fırsat bekleyenlerin de el ovuşturmasına yol açmıştır. Eğitim-Bir-Sen, dayanıklılık testinden başarıyla çıkarken, çelikleşmiş teşkilatıyla el ovuşturanların elini boşa çıkarmış; 251 bin üye sayısını geride bırakmakla kalmamış, bir önceki yıla oranla kendisine en yakın olan sendikayla arasındaki farkı açmıştır” diye konuştu.

Yüreğini Ortaya Koyan Teşkilat Her Türlü Övgüyü Hak Ediyor

Özlük ve özgürlük mücadelesinin elde ettiği kazanımlar ve devam ettirdiği mücadelenin, yıllardır beklentileri karşılanmayan eğitim çalışanlarının omuz vermesiyle zirvedeki yerini daha da güçlendirdiğini vurgulayan Ali Yalçın, “Her türlü sosyal yaşantısını sıfırlayan, kendini ihmal ettiği gibi, bazen ailesini de ihmal eden, adeta adanmışların biraraya geldiği teşkilatımız her türlü övgüyü hak ediyor. Ben, Bartın teşkilatımızın şahsında bütün teşkilatlarımızı yürekten kutluyor, 2013 yılı içerisinde karşılaştığımız badireler yüzünden el ovuşturanlara avuçlarını yalamalarını sağladıkları için her türlü övgüyü hak ediyorlar diyorum” ifadelerini kullandı.

Yafes Yıldız: Üniversitede Yetkili, İlde Etkiliyiz

Eğitim-Bir-Sen Bartın Üniversite Temsilcisi Yafes Yıldız ise, istikrarlı büyümelerini bu yıl da sürdürdüklerini dile getirerek, şunları söyledi: “Geçen yıl il olarak Milli Eğitim’de 451 olan üye sayımızı bu yıl 510’a; üniversitede ise, 2012 yılında 94 olan üye sayımızı bu yıl 125’e çıkardık. Bartın Üniversitesi’nde yetkili sendikayız. İl olarak geçen yılki mutabakata göre toplamda 545 üyemiz vardı. Bu yıl yüzde 17 büyüyerek, üye sayımızı 635’e çıkardık. Bartın’da, üniversitede yetkili ve il genelinde etkili bir teşkilatız. Emeği geçen bütün üyelerimize ve teşkilatımıza teşekkür ediyor.” 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen