Haber
2013-09-20 07:43:08
Elif Öğretmene Saygı Göstermeyenler Saygı Beklememelidir

Balıkesir’in Ayvalık İlçesi Macit Ataklı İlkokul ve Ortaokulu’nda Türkçe Öğretmeni olarak görev yapan Elif Kısa ile ilgili, 28 Şubat’taki fabrika ayarlarına dönerek, mühendislik yapmaya yeltenenlerin, öğretmenimizin kılık-kıyafetine ve inancına saygı duymayanların kendi giyim kuşam ve düşüncesine saygı bekleme hakları yoktur.

Kendi giyim kuşamına ve düşüncesine müdahaleye tahammülü olmayanların, Elif Öğretmene karşı takındıkları tavır son derece çirkindir. Türkiye’de küçük bir grubun kendi düşünce ve yargılarını, silah olarak kullandıkları bazı gazeteler(!) aracılığıyla, toplumun genelinin düşüncesiymiş gibi dayatmaları dönemi artık son bulmalıdır. Kendileri siyah giyince “Modacı Neslihan Yargıcı ekolünü takip ediyor” olanların, başörtülü bir öğretmen siyah elbise giyince hafakanlar basmış gibi çıldırıp ne yapacaklarını şaşırmaları anlaşılır gibi değildir. 28 Şubat’ta yemlendikleri odakların talimatlarıyla attıkları manşetlerin hesabını vermekte zorlananların yaşananlardan hiç ders çıkarmadıkları ve ülkeyi kendi çiftlikleri sandıkları görülüyor. Millet artık dayatmalardan da, dayatanlardan da bıkmıştır. Öğrencilerin dahi serbest kıyafet hakkının olduğu bir ülkede kimse öğretmenlerin ne giyeceğine karar vermemeli ve kendi saplantılarını dayatmamalıdır.

Kamuda kılık-kıyafet konusunda Anayasa ve yasada olmayan yasak, 12 Eylül Milli Güvenlik Konseyi ürünü ucube bir yönetmelik marifetiyle sürdürülmeye çalışılmaktadır. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak, “Kamusal Alan Yalanına Hayır!” diyerek başlattığımız “Özgürlük İçin 10 Milyon İmza” kampanyası, bir ay gibi kısa bir süre içerisinde 12 milyon 300 bin imza ile sonuçlanmış, toplanan imzalar hükümete teslim edilmiş ve gereğinin yapması istenmiştir.

Kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü noktasındaki kararlılığımızın sonucu olarak aldığımız karar gereği başlattığımız ‘Sivil İtaatsizlik’ eylemimiz ise devam etmektedir. Danıştay 12.Dairenin Kamuda kılık-kıyafet ile ilgili kararı ve Kamu Denetçiliği kurumunun açıklamaları ortadadır. Hükümetin de yargı kararları ile Kamu Denetçiliğinin görüşü doğrultusunda bir an önce gerekli düzenlemeyi yapmasını ve ucube yönetmeliğe tutunmaya çalışan art niyetlilerin elini boşa çıkartmasını bekliyoruz.

Linç kampanyasına tabi tutulmaya çalışılan Elif Öğretmen'e Türkiye’nin en büyük sendikası ve örgütlü gücü olarak destek veriyor, sonuna kadar yanında olduğumuzu ifade ediyor ve istediği takdirde hukuk desteği sunacağımızı belirtiyoruz. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen