Haber
2014-04-24 07:46:08
Emek, Dayanışma ve Kardeşliğimize Sahip Çıkacağız

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, bazı konfederasyonların 1 Mayıs’ta emek, dayanışma ve kardeşliğe sahip çıkmak yerine küresel operasyon arayışı içerisine girerek gerilim üretme peşinde olduklarını belirterek, “1 Mayıs’ta Taksim’i değil, sorunlarımızı konuşup çözüm üretmeliyiz. Memur-Sen olarak, emek, dayanışma ve kardeşliğimize sahip çıkacağız” dedi.

 

Gündoğdu, Ülke TV ve TV Net’te gündemi değerlendirdi.

 

 

1 Mayıs Taksim’den İbaret Değildir

 

1 Mayıs’ta mekânın değil, söylenecek sözün önemli olduğunu ifade eden Ahmet Gündoğdu, “Gündem Taksim değil, emek, dayanışma ve kardeşlik olmalıdır. Taksim’e kutsallık yüklenmesin. Küresel operasyon arayışlarından derhal vazgeçilsin. 1 Mayıs, emek ve dayanışma günüdür. Başka anlamlar yüklenip gerilim üretilmesin. Taksim dayatması, 1 Mayıs’ta yeni bir Gezi provasıdır. Uluslararası sermaye ile kavga edeceklerine birlik olup, Taksim’i karıştırmak istiyorlar. 1 Mayıs’ta Taksim’i değil, sorunlarımızı konuşup, çözüm üretmeliyiz. 1 Mayıs, Taksim’den ibaret değildir” şeklinde konuştu.

 

 

Kazanımlarımızı Kutlayıp Taleplerimizi Haykıracağız

 

Gezi ve 17 Aralık operasyonlarıyla ülkenin birlik ve beraberliğinin de hedef alındığını kaydeden Gündoğdu, şöyle devam etti: “Kardeşliğimizi hedef alan yapılara Diyarbakır’dan haykıracağız. Diyarbakır’da medeniyet, emek, dayanışma buluşması yapıp kardeşliğimize sahip çıkacağız. Kazanımlarımızı kutlayıp taleplerimizi haykıracağız. Haklar için, özgürlükler için, demokrasi için, adalet için 1 Mayıs’ta Diyarbakır’da, İstasyon Meydanı’nda olacağız. Dış kaynaklı operasyonlarla akamete uğratılmak istenen çözüm sürecinin milletin himayesinde olduğunu deklare edeceğiz. İstasyon Meydanı’ndan insanlığa daha adil, daha huzurlu, daha müreffeh ve daha mutlu bir dünya için tekliflerimizi haykıracağız. Küresel adalet taleplerimizi de dile getireceğiz.”

 

 

Sorunlarımıza Artık Çözüm Bekliyoruz

 

Kamu çalışanlarının sorunlarına da değinen Gündoğdu, “Disiplin affı bekleyen arkadaşlarımız için uzlaşma sağlandı. Öte yandan, 4/C’liler çok çile çekti. Artık bu sorun çözülmeli. Tek çözüm kadro verilmesidir. 4/C’li personele kadro verilmelidir. Olmazsa olmaz taleplerimizden biri budur. Yurt dışı 4/B’li personel kadroya alınmalıdır.  Aile yardımı verilmelidir.  KİT’lerdeki üniversite mezunu işçilerin 2 sayılı cetvele geçirilmesini istiyoruz. Beklentilerimizden biri de, kadroya geçirilen İMD’lerin maaş mağduriyetinin giderilmesidir. 2005 yılından sonra göreve başlayan memurlara bir derece verilmelidir. Akademisyenlere zam ivedi talebimizdir. Artık bahane istemiyoruz. Öğretmen ihtiyacının açık kalmayacak şekilde Ağustos ayında tamamlanmasını istiyoruz. Çalışanların sorunlarına artık çözüm zamanı. Bahane istemiyoruz” diye konuştu.

 

Sorun değil, çözüm ürettiklerini vurgulayan Gündoğdu, mücadeleye devam edeceklerini söyledi. 

ÜLKE TV

 


Emek, Dayanışma ve Kardeşliğimize Sahip... paylaşan: egitimbirsengenelmerkez

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen