Haber
2014-11-03 06:51:51
Emek Hırsızlarına Geçit Vermeyeceğiz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, özlük ve özgürlük mücadelesini hakkıyla yerine getirme noktasında sendika olarak rüştünü ispat ettiklerini söyledi.

 

Bilgin, Eğitim-Bir-Sen Manisa ve Uşak şubelerinin olağan genel kurullarına katıldı. Divanın teşekkülü, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede konuşan Murat Bilgin, sözlerine, son toplu sözleşme kazanımlarını anlatarak başladı. Eleştiriye her zaman açık olduklarını, Ali Şeriati’nin deyimiyle, eleştirinin almadığı yerde putçuluğun başladığını kaydeden Bilgin, “Eleştiri tamam lakin birilerinin her zaman yaptığı gibi emek hırsızlarına da sendika olarak asla geçit vermeyeceğiz” dedi.



 

300 bin üye ile eğitim emekçilerinin ekmeğini büyütmek için mücadeleye devam edeceklerini belirten Bilgin, Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, eğitim çalışanlarına, öğretmenlere değer verilmesini, güç verilmesini, maddi-manevi eksikliklerinin tamamlanmasını istedi. Bilgin, şöyle devam etti: “Görevimiz, mücadele alanımız bu. Vereceksiniz eğitimciye ayda 5 bin TL, her yıl kendisini geliştireceği ortamı hazırlayacaksınız, ondan sonra performansını artırmasını isteyeceksiniz. ‘Sen değerlisin, verimli olmalısın’ı hissettirmedikten sonra ne söylenirse söylensin, boş” dedi.

 

Yüz Yıl Süren Ezilmişlik ve Baskı Dönemini Geride Bıraktık

 

23. yıldönümüne gün sayan soylu mücadelede alnı ak, başı dik, özgün ve özgür bir şekilde; kadim medeniyetimizin yeniden inşa ve ihya hareketini sürdüren bir sendika olarak, Mehmet Akif İnan’ın dediği gibi, “Hangi düşüncede olursa olsun, hangi fikir kampı içerisinde yer alırsa alsın, onun bir insan olarak kabul görmesi lazım. İnancından dolayı horlanmaması lazım. İsterse benim inancımın tam zıddı olsun. Ben ona da hakkı hayat tanınmasının kavgacısıyım” demeye, hakkın ve haklının yanında durmaya devam ettiklerini kaydeden Bilgin, “Bizler, bu inanç ve bilinç ile yola çıkmış, kurulduğumuz günden beri üye sayımız kaç olursa olsun, kuruluş felsefesine sadık kalmış, özlük ve özgürlük mücadelesini hakkıyla yerine getirmede rüştünü ispat etmiş bir toplum kuruluşuyuz” şeklinde konuştu.


 

Türkiye’de yüz yıl süren bir ezilmişlik ve baskı döneminin yaşandığını ifade eden Bilgin, eski Türkiye’nin eskide kalmasını, yeni Türkiye’nin resminin ortaya çıkmasını istediklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

 

“Ülkemiz katsayı uygulamasını, 8 yıllık kesintisiz eğitim dayatmasını, üniversite önlerindeki dramı, fişlemeleri, dışlamaları ve ötekileştirmeleri bir daha yaşamasın istiyoruz. Sendika olarak, birçok çağ dışı uygulamanın kaldırılmasını sağladık, seçmeli din eğitimi dersleri noktasında önemli adımların atılmasına vesile olduk, kamuda kılık kıyafet dayatmasını 12 milyon 300 bin imzayla hükümete sunduk ve 7 aya yakın sivil itaatsizlik eylemiyle kamuda kılık kıyafet yasağının sona erdirilmesini sağladık. Sadece yasakların kaldırılması, özgürlük alanlarının genişletilmesiyle yetinmedik; bunları yaparken aynı zamanda çalışanların biriken sorunlarının ortadan kaldırılması ve mali taleplerinin yerine getirilmesi noktasında ortaya koyduğumuz çözüm önerileri ve verdiğimiz mücadeleyle de önemli kazanımlar elde ettik.”  


 

Gençliğe Yönelik Çalışmalara Ağırlık Vereceğiz

 

Üyesinin, ülkesinin ve insanlığın sorunlarına duyarlı, hedefi ve çalışmalarıyla tutarlı bir sendika olarak nerede bir gözyaşı ve feryat varsa oraya yardım elini uzattıklarını vurgulayan Murat Bilgin, sosyal sorumluluklarını, gerçekleştirdikleri faaliyetlerle yerine getirdiklerini, Somali, Pakistan, Orta Afrika, Arakan, Saraybosna, Telafer, Filipinler, Filistin, Mısır, Suriye, Doğu Türkistan gibi savaş, kıyım ve doğal felaketlerin meydana geldiği yerlere, yardım kuruluşlarıyla birlikte yardım seferberliği başlattıklarını ifade etti.



 

Erdemli bir neslin yetişmesi için bundan sonra gençliğe yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini söyleyen Bilgin, Genç Memur-Sen’i daha da aktif hale getirerek medeniyet değerlerimizi kuşanan bir gençliğin yetişmesi için ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarını dile getirdi. Murat Bilgin ayrıca yıllarca Eğitim-Bir-Sen Uşak şubesinde çeşitli kademelerde hizmet eden ve bu bayrağı yeni arkadaşlara devreden Mehmet Karaçallık’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.



 

Şube Genel kurullarında yapılan oylama sonucunda, Manisa’da Mehmet Emin Sofuoğlu, Uşak’ta ise Bilal Kara başkanlığındaki liste seçimi kazandı.


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen