Haber
2013-05-07 07:39:08
Empati Zamanı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, çözüm sürecinde herkesin empati yapması gerektiğini söyledi.

Trabzon’da sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yapılan çözüm süreci buluşmasında konuşan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, bazen çok acımasız eleştiriler aldıklarını ifade etti. Yapıcı eleştirilere her zaman açık olduğunu belirten Gündoğdu, sesin değil, sözün yükseltilmesinin önemli olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti: “Sinirlerimiz alınmış değil. Eleştirenlerin, karşı koyanların çözüm üretmesi lazım. Biz yine de sabırlı olmaya devam edeceğiz. Çözümün yanında, kanın bitmesinin, bataklığın kurutulmasının yanında olunması gerekiyor. Empati kurmanın tam zamanı. Bu süreç başarılı olursa millet kazanacak, başarısız olursa kaos kazanacak.”

Teröristle Mücadele ile Terörle Mücadele Karıştırılmamalı

Gündoğdu, terörle mücadele ile teröristle mücadelenin karıştırılmamasını istedi. Akil İnsanlar Heyeti’nin görevinin teröristle mücadele olmadığını dile getiren Gündoğdu, “Teröristle mücadeleyle terörle mücadele karıştırılıyor. PKK ve Ergenekon türü yapılanmaların bir daha olmaması için devletin, milletin yapması gereken nelerdir sorularına cevap aramaktır bizim yaptığımız. Bu kuşakta sorunu çözmezsek gelecek kuşakların diyalog şansı bile olmayacak. Sesin yükselmesinden çok sözün yükseldiği toplantılar olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“Çanakkale ruhunu yeniden tesis edelim” diyen Ahmet Gündoğdu, şunları kaydetti: “Elbette eleştiri demokrasinin gereğidir, karşı koyanların ise niçin sorusuna cevap üretmesi lazım.
Vatanın, şehitliğin, dinin ne olduğunu bilmeyenlerin bu eleştirileri yapıyor olması ayrı bir konu. Hazreti İbrahim’in ateşine su taşıyan serçeyi önemsiyorum. Yangının sönüp sönmeyeceği önemli değil. Milletin el koyması lazım, eline kına yakıp gönderdiği çocukların annesinin bir daha ağlamaması lazım. Süreç başarılı olursa millet, başarısız olursa silah tüccarları, kaostan beslenenler kazanacaktır.”

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Grubu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, Türkiye’nin 30 yılı aşkın süre boyunca mesaisini terör sorunuyla yoğun biçimde harcadığını belirterek, şunları söyledi: “Bugün gelinen noktada görüldüğü üzere şehitlerimiz var, can kayıpları var, ekonomik açıdan çok yüksek miktardaki kaynaklarımızın bu alanda kullanılması gibi durum söz konusu. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Bu noktada siyasi iktidarların söz sahibi olması lazım.” 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen