Haber
2024-05-18 17:44:20
En büyük zenginliğimiz iyi yetişmiş gençliğimizdir

Gençler, bir ülkenin en önemli serveti, gücü ve umududur. Gençlik, toplumun geleceği, enerjisi, heyecanı, hazinesi, hasılasıdır; milletimizin imkânı, zenginliği, istiklalimizin ve istikbalimizin teminatıdır. Bilgiyi, çalışmayı, iyi ahlakı, bağımsızlığı, özgürlüğü, vatan ve millet sevgisini ilke edinmiş gençler, milletimizin ve geleceğimizin güvencesidir.

 

Evrensel değerlere vakıf, hoşgörülü, milletine ve değerlerine sadık, gelenek ve göreneklerine bağlı, çalışkan bir gençliğe sahip bir ülkenin geleceği aydınlıktır.

 

Özgürlük ve millet olma duygusunun küçük yaşlarda ve gençlik yıllarında edinilecek kazanımlarla muhkemleşeceği gerçeği göz önünde bulundurularak, bu noktada yapılacak yatırımlarda asla tasarrufa gidilmemelidir. Böyle bir yatırımın milletimizin ve insanlığın refahına, mutluluğuna hizmet eden bir yatırım olduğuna inanıyoruz.

 

Dünyayı anlamak, gelişmeleri doğru yorumlayabilmek için, daha çok okuyan, sahip olduğu bilgiyi sürekli güncelleyen, yeteneklerini geliştiren, teknolojik yeniliklere ve değişimlere açık olan, olayları ve gelişmeleri tek tip bakış açısından uzak bir şekilde değerlendirebilen; eşitliğin, adaletin, hak ve hukukun, emeğin daimi savunucusu olan gençler, değişimin anahtarı, gelişmenin itici gücü olarak yarınlarımıza ışık tutacak, geleceğimizin garantisi, birlik ve beraberliğimizin çimentosu olacaktır.

 

105 yıl önce, vatanı işgal etmek, milleti esaret altında tutmak isteyen emperyalist güçlere karşı yenilmez bir ruhun kararlılığıyla kurtuluş hareketi olarak başlayan ve zaferle sonuçlanan İstiklal Harbi’nde olduğu gibi günümüzde de birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız.

 

Gizli-açık faaliyetlerle saf duyguları istismar edilerek gençliğimizin amaçsızlığa, boş vermişliğe özendirilmesinin önüne geçmeli; küresel ölçekte bir bozgunculuk hareketinin parçası olduğu aşikâr olan, gençliğimiz üzerinde tamiri ve telafisi zor tahribatlar yapan bütün bu sinsi, sistemli saldırıları bertaraf etmeliyiz.

 

Geleceğimizin iyi yetişmiş gençlere; millî, manevi, ahlaki sorumluluklarının bilincinde, bilgisi, çalışkanlığıyla örnek, geçmişi çok iyi bilen, tarihten dersler çıkarabilen, ülkemiz üzerinde oynanan oyunların farkında olan ferasetli, buna uygun tavır alabilen basiretli bir gençliğe bağlı olduğu gerçeğinden hareketle, küresel ifsat çetesinin çok hesaplı, çok boyutlu zehirleme akımlarına karşı, özellikle millî eğitim ve kültür politikalarıyla köklü, etkili tedbirler almalıyız.

 

Eğitim-Bir-Sen olarak, bu sorumluluğun ağır yükünü her an omuzlarımızda hissediyoruz.

 

Bu vesileyle, başta gençlerimiz olmak üzere, milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyor; şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, iyi bir gençlikle geleceğin bayram olacağını düşünüyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen