Haber
2014-07-11 07:47:17
Engelli Memurlara İsteğe Bağlı Yer Değişikliği Hakkı Verildi

Eğitim Bir Sen Kazandırmaya Devam Ediyor
 

Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim-Bir-Sen’in talebi üzerine engelli memur ve hizmetlilerin, hizmet şartı aranmaksızın talepleri göz önünde bulundurulmak suretiyle isteğe bağlı yer değişikliği işlemlerinin gerçekleştirilmesini kabul etti.
 

Eğitim-Bir-Sen olarak 19.06.2014 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına başvurarak “Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı sonucuna göre valiliklerce atanan ve adaylığı kalkmış olan engelli memur ve hizmetlilerin başvurularının alınarak, engellilik durumları ve talepleri de göz önünde bulundurulmak suretiyle yer değişikliği işlemlerinin gerçekleştirilmesini” talep etmiştik.

Akabinde konuyu Bakanlık  yetkilileriyle yaptığımız muhtelif görüşmelerde de gündeme getirerek somut adımlar atılmasını talep etmiştik. Yapılan görüşmelerde olumlu sonuçlar alınması üzerine kısa bir süre sonra konunun çözüme kavuşturulacağı müjdesi genel başkan yardımcımız Ramazan ÇAKIRCI tarafından 24.06.2014 tarihinde sosyal medya üzerinden duyurulmuştu.
 

Girişimlerimiz neticesi Bakanlık İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 10.07.2014 tarihli ve 2920977 sayılı yazısıyla Bakanlık taşra teşkilatında eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki sınıflarda istihdam edilen engelli personelden, adaylıkları kaldırılmış olanların hizmet süresi aranmaksızın adaylıkları sona ermemiş  olanların ise adaylıklarının tamamlanmasını müteakip hizmet süresi aranmaksızın bir defaya mahsus olmak üzere istedikleri illere atanma hakkı tanınmıştır.

Dosyayı Görüntülemek İçin Tıklayınız

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen