Haber
2012-12-04 06:33:49
Engelli Öğretmen Adayları Sendikamızı Ziyaret Etti

Atanamayan engelli öğretmenler 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle sendikamızı ziyaret edip sorunlarının çözümü için destek istedi. Atanamayan engelli öğretmenleri makamında misafir eden Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı atanamayan engelli öğretmenlerin hizmetli sınıfında istihdam edildiğine dikkat çekerek, “Engelli öğrencileri en iyi anlayacak olanlar engelli öğretmenlerken onların öğretmenlik yerine hizmetli sınıfında istihdam edilmeleri engellilerin topluma kazandırılmasını sekteye uğratmaktadır.” şeklinde konuştu.

Engelli öğretmenler sendikamızı ziyaretlerinde MEB’in, öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin sekizinci bölümünün 55. maddesinde engelli öğretmenlerin atamasıyla ilgili bütün hususlar açıklanmışken bu yıl hiçbir engelli öğretmen adayının atamasını yapmadığını kaydetti. Tanımlar bölümü 4. madde J bendinde Bakanlığa ilk defa kabul edilecek engellilerin yapılacak çoktan seçmeli sınavla yerleştirilmelerine ilişkin esaslar belirlendiğini ve bunun da Özürlü Memur Seçme Sınavı’nı (ÖMSS) işaret ettiğini kaydeden öğretmenler şunları ifade etti: “Aynı tanımlar bölümünün yedinci madde C bendinde engelli öğretmenler için illere göre belirlenecek alanlar ve bu alanların kontenjanları ile ilgili hususlar belirlenmiş bulunuyor. Ancak MEB, kendi koyduğu yönetmeliği görmezden gelerek hiçbir engelli öğretmen adayının atamasını gerçekleştirmemiştir. Ayrıca öğretmen atama ve yer değiştirmenin ÖMSS yönetmeliğinde de engelli öğretmen adaylarının ÖMSS’den alacakları puanlarla MEB tarafından atanacağı ifade edilmişken MEB, ÖMSS’yi engelli öğretmenler için yok saymaktadır. Bizler engelli öğretmen adaylar olarak ÖMSS’nin kimi kapsadığını öğrenmek istiyoruz. Engelli öğretmen adayı da bir engelli değil midir? ÖMSS onun için de geçerli olmalıdır; ama bütün bunları Bakanlık görmezden gelmiştir. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde konuyla ilgili Eğitim-Bir-Sen’in bizlere destek olmasını sesimizi Bakanlığa duyurmasını istiyoruz.”

Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı ise 3 Aralık Dünya Engelliler Haftası’nın engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için bir vesile olmasını dileyerek, “Günümüzde dünyanın en büyük "azınlığını", nüfusun yaklaşık yüzde 15'ini engelliler oluşturuyor ve günümüzde dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15'i kronik rahatsızlıklar veya savaşlar nedeniyle hayatını engelli olarak sürdürüyor. Bu engellilerin bir kısmını da atanamayan engelli öğretmenler oluşturmaktadır. Engelli öğretmen adaylarının diğer engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak için itekleyici güç olmaları nedeniyle diğer engelli insanımız karşısında ayrı bir yeri bulunmaktadır. Çünkü engelli bir çocuğun daha küçük yaşta öğretmenin de engelli olduğunu görmesi, hayata pozitif bakmasını sağlayacak ve ona aslında büyük bir eksikliğinin olmadığını hissettirecektir. Bu nedenle Eğitim-Bir-Sen olarak atanamayan engelli öğretmenlerin sorunlarını çok önemsiyoruz. Engelli öğrencileri en iyi anlayacak olanlar engelli öğretmenlerken onların öğretmenlik yerine hizmetli sınıfında istihdam edilmeleri engellilerin topluma kazandırılmasını sekteye uğratmaktadır. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde gerekli girişimlerde bulunacak ve çözüm arayışında bulunacağız.” şeklinde konuştu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen