Haber
2012-12-19 06:34:22
Engelli Öğretmenler Norm Fazlası Kapsamına Alınmamalıdır

11/04/2012 tarih ve 28261 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile zorunlu eğitim süresi 8 yıldan 12 yıla çıkarılmış ve ilköğretim okulları, ilkokul ve ortaokul olarak ikiye ayrılmıştır. Bu durum, birçok öğretmenin norm fazlası durumuna düşmesine neden olmuştur.

Norm fazlası durumuna düşen öğretmenlerin yer değiştirmeleri de, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin “İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri” başlıklı 41. maddesi kapsamında yapılmaktadır.

Çoğunluğu 2010 yılı Taşra Teşkilatı Özürlü Personel Alımına İlişkin Duyuru çerçevesinde olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarına atanan ve yakın zamanda atanmalarına bağlı olarak hizmet puanları düşük olan engelli öğretmenlerin de bu kapsamda norm fazlası durumuna düşmeleri kaçınılmaz olmuştur.

Atandıkları günden bu yana görev yaptıkları ortama ve mesai arkadaşlarına uyum sağlayan ve olumsuz şartlara rağmen hayatlarını idame ettirmelerindeki zorlukları ailelerinden aldıkları destekle göğüsleyerek yaşam mücadelesini sürdüren engelli öğretmenlerin yer değiştirme durumunda bırakılması, hem kendilerinin hem de ailelerinin mağdur olmasına neden olacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı başvuruda bulunarak, engelli kamu çalışanlarına yönelik gerek 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun “Günlük çalışma saatlerinin tespiti” başlıklı 100. maddesinde yer alan hüküm gerekse Başbakanlığın 2005 Özürlülerin İstihdamı Yılı Genelgesi (2004/28) ile Sendikal Gelişmeler Doğrultusunda Alınacak Önlemler (2009/12) Genelgesi’nde yer alan açıklamalar da dikkate alınmak suretiyle norm fazlası durumunda olan engelli öğretmenlerin öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin “İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri” başlıklı 41. maddesi kapsamı dışında tutulması konusunda gerekli önlemlerin alınmasını ve konu hakkında sendikamızın bilgilendirilmesini talep ettik. 

 

Yazıyı Görüntülemek İçin Tıklayınız

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen