Haber
2015-05-15 07:55:07
Engelsiz bir dünya istiyoruz

Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu, “Engelsiz Anne” konulu bir program düzenledi. Memur-Sen Mehmet Akif İnan Konferans Salonu’nda yapılan programda bir konuşma yapan Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, annelik duygusunun bir toplumun manevi yapı harcı, her annenin de baş tacı olduğunu söyledi.

 

Engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konularında farkındalık oluşturmak ve sorunlara çözüm geliştirebilmek adına söz konusu toplantıyı gerçekleştirdiklerini ifade eden Öçal, “Bu milletin fertleri olarak hepimizin ortak paydası öncelikle ülke geleceğine katkı sağlamaktır. Bu katkıyı engelli bireyleri yok sayan bir anlayışla başarmak mümkün değildir. Asıl olan, her bireyin bu topraklar için bir değer olduğu gerçeğinden yola çıkarak, kişilerin yeteneklerini ve özelliklerini keşfedebilmelerini, bu özellikleri doğrultusunda hizmet üretebilmelerini sağlamaktır. Bunun için devlet ve sivil toplum kuruluşlarının üzerine düşen görevler bulunmaktadır. Bu görevlerin başında, engellilerin engellerini ortadan kaldıracak politikalar geliştirmektir” dedi.



 

Engellilerin sosyal alanda imkân, kamusal alanda istihdam bularak, üretime katkı sunmaları bir toplumun gelişmişlik düzeyini gösterdiğini vurgulayan Öçal, “Engellilere verebileceğimiz en büyük destek, onların karşılaştıkları sıkıntıları gidermeye çalışmaktır. Bunun için de, engellilere acıyarak değil, hayatlarını kolaylaştırarak, sosyal yaşama katılmalarını tam sağlayarak, engelleri engel olmaktan çıkartarak hak ettikleri değeri vermeliyiz” şeklinde konuştu.



 

Görme engelli eğitim uzmanı Turan Delimehmetoğlu’nun, ‘Görme özürlülerde erken yaş eğitimi’ konulu sunumunun ardından engelli çocuklar şiir okudular. Programın sonunda, engelli çocuğu olan annelere çini seramik tabak hediye edildi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen