Haber
2013-12-03 06:44:04
Engelsiz Bir Dünya Temennisiyle

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, dünyada engellilerin sorunlarının gündeme getirildiği, çözüm noktalarının araştırıldığı bir gündür. Ülkemizde de  bu günde değişik etkinlikler yapılmaktadır. Ancak son zamanlarda bu günün bir kutlama günü olduğu gibi yanlış bir algı oluşmuştur.

Bu günün amacına uygun olarak yapılan toplantılar, seminerler, paneller engellilerimizin yaşadıkları sorunları topluma ve ülkeyi yönetenlere daha iyi anlatabilmek, onları bilinçlendirebilmek ve çözüm önerileri sunmak olmalıdır. Halen ülkemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın eğitimden sağlığa, istihdamdan çalışma hayatındaki sıkıntılara kadar pek çok sorunları bulunmaktadır.

Engelliler, iş hayatına katılımdan ulaşıma, işyerindeki mimari sıkıntılara kadar birçok sorun yaşamaktadır. Diğer taraftan 15 yılını tamamlayarak emekli olan engellilerimizin, aldıkları emekli ikramiyesi ve bağlanan maaşın yetersiz olması nedeniyle emeklilik hayatı kâbusa dönmekte ve engelli birey evine hapsedilmektedir. 15 yıllık çalışma hayatında gelebileceği derece ve kademeye gelmesi mümkün bulunmamaktadır.

Engellilerin emeklilik hayatlarını rahat geçirebilmeleri ve insanca bir yaşam sürmeleri için gerekli düzenlemeler ivedilikle yapılmalıdır. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen