Haber
2013-05-10 07:39:10
Erken Kadro Mağdurları Sendikamızı Ziyaret Etti

06.05.2010 tarihinden önce sözleşmeli olarak göreve başlayan ve bu tarihten sonra KPSS puanı ile kadroya geçen öğretmenler, Eğitim-Bir-Sen’i ziyaret etti. Emsalleri gibi zorunlu hizmetten muaf tutulmak istediklerini belirten öğretmenler, bu konuda destek istedi.

Konuyu Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ile görüşen öğretmenler, “Daha fazla puan almış olmamızın karşılığı ceza olmamalıydı. Bizler 06.05.2010 tarihinden önce sözleşmeli olarak göreve başladık. 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayımlanmadan KPSS’den yüksek puan aldığımız için kadroya geçtik. Bizimle aynı dönemde sözleşmeli olarak göreve başlayanlara kararnameyle kadroya geçiş imkânı verildi. KHK ile kadroya geçenlere zorunlu hizmet muafiyeti getirildiği gibi, geçmiş hizmetleri kadroda geçirilmiş olarak değerlendirildi. Biz daha önce yüksek puan aldığımız için kadroya geçtiğimizden dolayı bu imkândan yararlanamadık. Bu hakkın bize de verilmesini istiyoruz” dediler.

Ramazan Çakırcı ise, konuyu çok iyi bildiklerini ve takip ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Bu mağduriyetinizi biliyoruz. Önceki dönemlerde sürekli gündemde tuttuk. Kurum İdari Kurulu toplantısında da Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile bu konuyu görüştük. Bakanlık yetkilileri de bu mağduriyetin farkındadır. Öğretmen atama ve yer değiştirme döneminde bu konuyu dikkate alacaklarını ifade ettiler. Biz de sizin bu mağduriyetinizin takipçisiyiz ve sorunun çözüme kavuşturulması için çaba sarf ediyoruz.” 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen