Haber
2012-09-29 07:32:01
Erol Battal Son Yolculuguna Ugurlandi

Eski Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal’in cenazesi, ikindi namazini müteakip Bagcilar Günesli Evren Mahallesi Yasar Acar Camii’nde kilinan cenaze namazinin ardindan Büyükçekmece Yeni Mezarligi’nda topraga verildi.

Sendikamiza yillarca hizmet eden Erol Battal’i son yolculugunda teskilatimiz ve egitim camiasi yalniz birakmadi.

Duygulu anlarin yasandigi cenaze töreninde Erol Battal ile ilgili duygularini dile getiren Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, kendisiyle Genel Merkez’de iki dönem çalistiklarini hatirlatarak, “Hayati ilkeli ve idealist bir dava suuru ile mücadele etmekle geçen Erol Battal’a Allah’tan rahmet diliyorum. Çok iyi bir hizmet adami, çok iyi bir sendikaci ve tam bir gönül adamiydi. Hepimizin basi sagolsun, mekâni Cennet olsun” dedi.


Törene, Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu’nun yanisira Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardimcisi Halil Etyemez, Sanliurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Istanbul Il Milli Egitim Müdürü Muammer Yildiz, Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektas, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci, Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Memur-Sen Genel Yönetim Kurulu üyeleri, bagli sendikalarin yöneticileri, Sube baskanlarimiz, egitim çalisanlari ve yakinlari katildi.


Bayburt’un Oruçbeyli Köyü’nde dogan Erol Battal, ilkokulu köyünde, orta ve lise egitimini Erzurum’da tamamladi. Atatürk Üniversitesi Kazim Karabekir Egitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyati Bölümü’nü bitiren Erol Battal, Mugla ve Istanbul’da çesitli okullarda Türk Dili ve Edebiyati Ögretmenligi yapti. Kurulusundan beri sendikamizin çesitli birimlerinde görev yapan ve Istanbul 1 No’lu Sube Baskaniyken II. Olagan Kongrede Genel Teskilatlanma Sekreteri olarak Genel Yönetim Kurulu’na seçilen Battal,  III. Olagan Kongrede ikinci kez ayni göreve seçildi.


Yayinlanmis ‘Sendikal Örgütlenme ve Egitim-Bir-Sen’, ‘Divan Siirinden Seçmeler’ ve ‘Sendika Isyeri Temsilcisinin El Kitabi’ isimli üç kitabi bulunmaktadir. Battal, evli ve iki çocuk babasiydi. 

Egitim-Bir-Sen olarak, kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve bütün dostlarina bassagligi diliyoruz. 


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen