Haber
2010-07-21 07:21:19
Es Durumu Magduru Ögretmenlerin Yanindayiz

Es durumu magduru ögretmenler, il emri hakkinin geri verilmesi ve bazi sorunlarinin çözüme kavusturulmasi için Milli Egitim Bakanligi önünde eylem yapti.

 

Ögretmenlere destek vermek amaciyla Bakanligin önüne gelen bazi sendikalarin yöneticileri, ögretmenlerin magduriyetini suistimal ederek, eylemi adeta sova çevirmek istedi.

 

Bir grup ‘es durumu magduru ögretmen’, seslerini duyurmak için Bakanlik önünde biraraya gelerek, yasadiklari sorunlari dile getirdi. Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas ve Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci’nin da destek verdigi eyleme, bir sendika yetkilisinin keyfi tutumu gölge düsürdü.

 

Diger sendika yetkililerine söz hakki veren ancak sira Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas’a gelince yanli davranarak, söz hakki vermek istemeyen söz konusu sendika yetkilisine tepki gösteren Esat Tektas, Ramazan Çakirci ile birlikte alani terk etti.

 

Magdur ögretmenlerin, “Esat Hoca buraya” diyerek, yasananlari protesto etmesi üzerine, tekrar eylem yerine gelen Tektas, eylemci ögretmenlere hitap ederek, tek amaçlarinin, ögretmenlerin yasadigi sikintilara çözüm bulmak oldugunu söyledi. Tektas, sözlerini söyle sürdürdü:

 

“Dün, aranizdan bir grup arkadasiniz sendikamizi ziyaret ederek, gerçekten de sizleri magdur eden, aile bütünlügünüzü bozan durumunuz hakkinda sendikamizin destegini istemisti. Hakli oldugunuz bu taleplerinizden dolayi aranizdayiz ve burada bulunmamiz, sorununuzun çözümüne katki sunmak içindir. Ama maalesef samimiyetinizi ve magduriyetinizi istismar etmek isteyen bazi sendikalar belli ki organizasyonunuza el koymus ve mikrofonunuzu gasp etmistir. Olsun, yine de sizler hem masum hem magdur hem de haklisiniz. Magduriyetiniz tamamen ortadan kalkincaya kadar yaninizdayiz. Yapacagimiz girisimlerle mevcut yanlisligi düzeltmeye çalisacagiz.”

 

“Biz baska sendikalar gibi sov pesinde degiliz” diyen Tektas, “Her zaman magdurun ve mazlumun yaninda olduk ve olmaya devam edecegiz. Sorunlarinizin giderilmesi için elimizden geleni yapmaya çalisacagiz” diyerek sözlerini tamamladi.

 

Magdur ögretmenler, Esat Tektas ve Ramazan Çakirci’yi alkislarla ugurladilar.

Bu arada, eylemden sonra, bir grup es durumu magduru ögretmen sendikamizi ziyaret ederek, vermis oldugumuz destekten dolayi tesekkür ettiler.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen