Haber
2011-12-26 06:28:59
Es Durumu Özrüne Bagli Yer Degistirme Kilavuzuna Dava Açtik!

Gerek Ögretmenlerin Es Durumu Özrüne Bagli Yer Degistirme Kilavuzu yayimlanmadan önce gerekse kilavuzun yayimlanmasindan sonra özür durumuna bagli yer degisikligi konusunda yasanabilecek magduriyetleri ortaya koymak suretiyle Bakanliga müracaatlarda bulunarak, yapilmasi gerekenleri iletmistik. Ancak mücadelemize ragmen dikkat çektigimiz hususlarda bir gelisme olmamasi üzerine kilavuzun hukuka aykiri hükümlerinin iptali için Danistay’da yürütmenin durdurulmasi talepli dava açacagimizi açiklamistik.

Üyelerimizin iletmis oldugu konularla, hukuk-mevzuat birimimizin tespit ettigi konulari birlikte degerlendirmek suretiyle, kilavuzdaki eksik ve hukuka aykiri düzenlemelerin iptali ve bu düzenlemelerin dayanagi olan 14.09.2011 tarih ve 28054 sayili Resmî Gazete’de yayimlanan 652 sayili Millî Egitim Bakanliginin Teskilat ve Görevleri Hakkinda Kanun Hükmünde Kararname’nin 37. maddesinin 3. fikrasinin son cümlesinin Anayasa’ya aykiri oldugu iddiasiyla, Anayasa Mahkemesi’ne iptal davasi basvurusunda bulunulmasina karar verilmesi talebiyle Danistay’da dava açtik.

Dava dilekçemizde, Aralik 2011 “Ögretmenlerin Es Durumu Özrüne Bagli Yer Degistirme Kilavuzu”nda,

-Es durumu özrü disinda “saglik durumu özrü”ne yer verilmemesine iliskin eksik düzenlemenin,

-Es durumu özrü disinda “ögrenim durumu özrü”ne yer verilmemesine iliskin eksik düzenlemenin,

-Es durumu özrü disinda “olaganüstü hallere bagli özür durumu”na yer verilmemesine iliskin eksik düzenlemenin,

-Iller arasi es durumu özrüne bagli yer degistirmeler disinda, “il içi es durumu özrüne bagli yer degistirmeler”e yer verilmemesine iliskin eksik düzenlemenin,

-“3. Es Durumu Özrü” baslikli “1. Kimler Basvurabilecek” kisminda sayilanlar disinda esi, 506 sayili Kanun’un 20. maddesine göre, “bankalar için kurulmus özel emeklilik sandigi”na tabi olarak çalisanlara, esi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi ve benzeri kurumlarda çalisanlara ve esi emekli olan ögretmenlere yer verilmemesine iliskin eksik düzenlemenin,

- “2. Genel Hükümler”in birinci, ikinci ve üçüncü cümlesi ile “2.3. Basvuru Sartlari”nin baslangiç kisminda yer alan “31 Aralik 2011” ibaresinin öncelikle yürütmesinin durdurulmasi ve devaminda iptali ile bu düzenlemelerin dayanagi olan 14.09.2011 tarih ve 28054 sayili Resmî Gazete’de yayimlanan 652 sayili Millî Egitim Bakanliginin Teskilat ve Görevleri Hakkinda Kanun Hükmünde Kararname’nin 37. maddesinin 3. fikrasinin son cümlesi hükmünün Anayasa’ya aykiri oldugu iddiasiyla, Anayasa Mahkemesi’ne iptal davasi basvurusunda bulunulmasina karar verilmesini talep ettik.

Üyelerimiz, 2011/12127 esas numarasi ile Danistay Ikinci Dairesi’nde açtigimiz davanin akibetini, söz konusu numara ile Danistay’in dava dosyasi sorgulama bölümünden takip edebilir. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen