Haber
2009-02-12 06:18:44
Eskisehir Kadinlar Komisyonumuzdan Örnek Çalismalar

Birçok subemizde kadinlar komisyonlari aktif bir sekilde örgütlenme ve sosyal etkinlik çalismalarina katilmaktadir. Bu çalismalarla ilgili olarak, bundan böyle kadinlar komisyonlarinin çalismalarini ve önerilerini içeren yazilarini sitemizde olusturacagimiz “Kadinlar Komisyonu Çalismalari” bölümünde yayinlayacagiz. Bunlardan ilki, Baskanligini Durna Gülsen’in yaptigi Eskisehir Subemizin Kadinlar Komisyonu’nun Genel Merkez’e gönderdigi asagidaki mektup.

 

Saygideger kadin egitim çalisani arkadaslarimiz, egitim hizmet kolu çalisanlarinin yüzde 50’den fazlasi kadinlardan olusmaktadir ve kadin çalisanlarin sorunlari erkeklerden daha fazladir. Buna ragmen kadin çalisanlar sorunlarinin giderilme çalismalarina yeterince katilamamakta ve meslek örgütlerinde yer almaktan sakinmaktadirlar. Bizler Eskisehir’deki kadin egitim çalisanlari olarak öncelikle sendikal örgütlenmeye gönül ve zaman verebilecek arkadaslarimizi bir araya getirdik. Sagimiza ve solumuza “Kim var” diye bakmadan “Biz variz” dedik ve komisyonumuzu olusturduk. ‘Neleri nasil yapabiliriz’in arayisini sonlandirdik. Sube yönetimimizle yapabileceklerimizi ve imkânlarimizi degerlendirdik. Öncelikle Egitim-Bir-Sen Eskisehir Kadinlar Komisyonu üyeleri oldugumuzu bütün arkadaslarimizla paylastik, çesitli protokol ziyaretleriyle kendimizi tanittik.

 

Sube Baskanimiz Ismail Altinkaynak ile birlikte Vali Kadir Çalisici’yi ziyaret ederek, çalismalarimiz hakkinda bilgi verdik. 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nde basin açiklamasi yapip, Vali Çalisici’nin esini konakta ziyaret ettik. Yaslilar Haftasi’nda küçük hediyelerle büyüklerimizin gönlünü aldik. Yine kendi evlerimizde hazirlamis oldugumuz yiyeceklerle Alzheimer Dernegi’ni ziyaret ettik. Onlarla birlikte biz de her seyi unutup, duygulu anlar yasadik. Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi’ndan aldigimiz magdur insanlarin arasindan yilin annesini seçtik, evlenecek ogluna esnafin destegiyle küçük bir yuva kurduk ve Anneler Günü’nü, üyelerimizin katilimiyla yemekli bir programla kutladik. Kadinlar Komisyonu üyeleri ve yakin arkadaslarimizla Gazli Göle gezi düzenledik. Çalismalarimizin son örnegi, komsu illerdeki Kadinlar Komisyonu üyelerini sehre davet ederek, tanisma-kaynasma babinda ‘bayanlarimizi nasil aktif hale getiririz?’ sorusuna cevap aradik. Her Cuma günü aksam saat 18.00’da haftalik toplantilarimiz devam etmektedir.

 

Baskan Durna Gülsen, üyeler Özge Aydogdu, Berrin Kocalier, Gülay Aydemir, Aynur Özen, Esra Özkan’dan olusan Eskisehir Sube Kadinlar Komisyonumuzun görüs ve önerileri ise söyle:

Kadinlar Komisyonu Baskanimizin mutlak suretle Yönetim Kurulu toplantilarina katilimini sagladik. Çünkü bu isin ciddiyeti öncelikle Sube Yönetim Kurulu ile paylasilmalidir.   

 

Okul ziyaretlerimizde, bayanlarin ‘sendika’ isminden ürktükleri izlenimi edindik. Bu korkulari yenmenin çabasi içerisinde olduk. Sendikaciligi bir sekilde bayanlara anlatmak gerektigine inandik ve bunu isyeri gezileriyle arkadaslarimiza göstermeye çalistik. Anlatan kisinin bayan olmasinin, karsilikli iletisimi daha kolaylastirdigini gördük. Okul ziyaretlerinde bayan katilimcilarin sayisini arttirmaya çalistik. Her okulda kesinlikle bayanlardan bir temsilcinin olmasi çalismasi içerisindeyiz. Artik isyerlerinde Egitim-Bir-Sen kadin isyeri temsilcileri olusmaya basladi. Temsilciler araciligiyla Kadinlar Komisyonu’nun çalismalari kolaylasti, iletisimin sürekliligi saglandi.

 

Sosyal faaliyetlerimiz artmaya basladi. Yaptigimiz çalismalari basin, radyo, televizyon, okul panosu gibi çesitli iletisim araçlariyla duyurmaya basladik.

 

Bayan çalisanlarla, üyemiz olsun olmasin, genel toplantilar yaparak, özlük haklariyla ilgili soru-cevap seklinde konferanslar planliyoruz. Çünkü bu herkesin dikkatini ve ilgisini çeken bir konudur.

 

Kadinlar Komisyonu olarak, okullardaki bayan üyelerle lokal toplantilar düzenliyoruz. Bu toplantilar için en fazla dört okul tespit ediliyor. Üyelik konusunda yapilan çalismalar ve kendilerinden beklentilerimizi, sendikamizin amaçlarini bu samimi küçük toplantilarda arkadaslarimizla paylasiyoruz.

 

Eskisehir Kadinlar Komisyonu’nun simdiki çalismasi ve gündemi budur. Ilk olarak, anaokullarindan dört okul seçtik ve belirledigimiz tarihte tek tek telefonla üyemize ulasip, toplantiya davet ettik. Çünkü birebir görüsmek her zaman çalismalarimizi kolaylastirir. Böylelikle gün gün tüm okullara ulasmayi hedefliyoruz. Bütün kadinlar komisyonlarina selamlarimizi sunar, çalismalarinda basarilar diler, kendi çalismalarindan verimli bulduklari önerilerini bekleriz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen