Haber
2009-02-18 06:18:46
Etkili Sendika Vasfina Yetkiyi Ekleme Çalismalari Sürüyor

15 Mayis’ta yetkiye ulasmayi hedefleyen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz ile Sube yönetimlerimiz, çalismalarina ara vermeden devam ediyor.

 

Egitim hizmet kolunda temsil krizinin yasanmasindan dolayi egitim çalisanlarinin etkili olan sendikamiza yönelmesi, Egitim-Bir-Sen’i yetkili sendika olmaya adim adim yaklastiriyor. Bu heyecani subelerimizle paylasmak üzere Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas ile Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, illerde gerçeklestirilen Divan toplantilarina katilarak, hedefe varmak için yapilmasi gereken çalismalar konusunda istisarelerde bulundular.

 

Degerlerimize Sahip Çikiyoruz

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Kirikkale ve Mersin subelerimizin Il Divan toplantilarina katildi.

 

Egitim çalisanlarinin sorunlarini, yetkili sendika olmamalarina ragmen her platformda dile getirdiklerini ve sorunlara çözümler ürettiklerini ifade eden Etyemez, teskilat olarak bu sene yetkili sendika olmayi hedeflediklerini ve bu anlamda Kirikkale teskilatindan da önemli katkilar beklediklerini söyledi. Genel Merkez olarak yaptiklari faaliyetler hakkinda bilgi veren Etyemez, sevgiyi, egitim çalisanlarini kucaklamayi ve sorunlarini gidermeyi siar edindiklerini ve her daim hakkin yaninda, zalimin karsisinda mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladi.

 

Toplantida söz alan Kirikkale Sube Baskanimiz Murat Bilgin ise, 17 yil önce bu kervani yola çikartan rahmetli Akif Inan ve arkadaslarina Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine basladi.  Adam gibi sendikacilik yapmaya çalistiklarini belirten Bilgin, ‘çamur at izi kalsin’ anlayisinin lügatlerinde bulunmadigini kaydederek, bu yil yetki hedefine kilitlendiklerini, amaçlarinin, etkili sendika olma vasfina yetkili sendika olmayi da eklemek oldugunu, egitim çalisanlarinin var olan temsil sorununu böylece ortadan kaldirmayi düsündüklerini anlatti.

 

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, buradan Mersin’e geçerek, Subemizin, ilçe yönetimlerinin katimiyla Hizmetiçi Egitim Enstitüsü’nde gerçeklestirdigi Il Divan Toplantisi’na istirak etti. Genel Merkez olarak yaptiklari çalismalara deginen Etyemez, bu yilin Egitim-Bir-Sen’in yetki yili olmasi gerektiginin altini çizdi.

 

Sube Baskanimiz Atilla Olçum, Memur-Sen Il Temsilcisi Arif Özbek, Sube Sekreterimiz Ertugrul Yildiz, Sube Mali Sekreterimiz Abdurrahman Uysal, Sube Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Gazi Odabasi birer konusma yaparak, subemizin bir önceki Il Divan Toplantisi’ndan bu yana yaptigi faaliyetler ve gelecek ay yapilacaklar hakkinda bilgi verdiler. Ilçe temsilcilerimiz de ilçelerindeki faaliyetleri ve yetki hedefleri konusunda açiklamalarda bulundular.

 

Insan Merkezli Bir Anlayisla Hareket Ediyoruz

Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Isparta, Antalya ve Düzce subelerimizin Il Divan toplantilarina istirak etti.

 

Örgütlenme gelenegi bulunmayan ülkemizde bir taban hareketi olarak ortaya çikan ve örgütçülügün ruhuna aykiri biçimde tavandan tabana baski, yönlendirme, tehditle örgütlenen sendikalar karsisinda gönüllere hitap ederek, insan merkezli bir anlayisla yol alan Egitim-Bir-Sen’in bugün ulastigi üye sayisiyla Türkiye’nin en büyük egitim sendikasi olmanin esigine geldigini bildiren Battal, etkiyi yetkiyle taslandirmak için hiz kesmeden çalisacaklarini dile getirdi.

Ülkemizin muasir medeniyet seviyesine ulasabilmesinin, egitimin en önemli mesele olarak ele alinmasiyla mümkün olacagini anlatan Battal, “Egitimde müfredat ve teknolojik aygitlar bakimindan kaydedilen mesafenin anlamli olmasi, egitimcinin sikintilardan arindirilarak tüm yogunlugunu egitim hizmetine vermesiyle saglanabilir. Egitimcilerin sorunlarinin çözümüne yönelik niyet ve sicak yaklasim bir an önce ortaya konulmalidir” dedi.

 

Egitimcilerin Gerçek Temsilcisi Olan Sendikamiz Yetkili Olmalidir

Gaziantep Subemiz, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer’in katilimiyla Genisletilmis Il Divan Toplantisi’ni gerçeklestirdi. Subenin ve Ilçe temsilciliklerinin olusturduklari komisyonlarin baskanlarinin da hazir bulundugu toplanti, Sube Baskanimiz Zekeriya Efiloglu’nun açilis konusmasiyla basladi.

 

Daha sonra söz alan Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, yetkili sendika olmamizin gerekliligini vurgulayarak, su degerlendirmeyi yapti: “Bugüne kadar yetkili sendikalar hiçbir soruna çözüm üretememis, toplu görüsmelerde egitimcileri hakkiyla temsil edememis ve savunamamistir. Öyleyse bu milletin ve egitimcilerin gerçek temsilcisi, demokrasi ve özgürlüklerin savunucusu olan Egitim-Bir-Sen yetkili sendika olmalidir.”

Sözlerine, Kurucu Genel Baskanimiz Mehmet Akif Inan’in 3 S formülünün önemini anlatarak devam eden Özer, “Sivil Anayasa, Sivil Siyaset, Sivil Yönetim için Egitim-Bir-Sen’e ihtiyaç vardir” dedi.

 

Özer, konusmasini, “Gaziantep’ten memnunuz. Çünkü Subemiz, Gaziantep’teki en büyük sendika, en büyük sivil toplum örgütü ve en etkili güç olmustur. Bunun için basta Sube Baskanimiz olmak üzere yönetim kurulu üyelerine, ilçe temsilciliklerine, kisacasi emegi geçen herkese tesekkürü borç biliyorum” seklinde tamamladi.

 

Sube Yönetim Kurulu adina Sube Teskilatlanma Sekreterimiz Yasin Tepe’nin faaliyet raporunu sunmasindan sonra Üniversite Temsilcimiz Tahsin Kiliç, Araban Temsilcimiz Mehmet Gülmüs, Islahiye Temsilcimiz Ismail Ulu, Karkamis Temsilcimiz Cemil Yilmaz, Nizip Temsilcimiz Mehmet Çelik, Nurdagi Temsilcimiz Mustafa Tankiz, Oguzeli Temsilcimiz Abdurrezzak Baskir ve Yavuzeli Temsilcimiz Ali Bilen birer konusma yapip faaliyet raporlarini okudular. Bunun akabinde de Sube Denetleme Kurulu Baskanimiz Mustafa Morboncuk ile Disiplin Kurulu Baskanimiz Mustafa Durak kendi raporlarini divana sundular. Ondan sonra da Memur ve Hizmetli Komisyonu Baskanimiz Mehmet Küçük konusmasini yapti.

 

Özer, Kilis subemizin Il Divan Toplantisi’na da katildi.

 

Yetkiyle Etkinligimiz Daha da Artacaktir

Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Bolu, Adana 1 ve 2 No’lu subelerimizin Il Divan toplantilarina istirak etti.

 

Adana 2 No’lu Subemizin kahvaltili toplantisinda basin mensuplari ile biraraya gelen Hidir Yildirim, önemli degerlendirmelerde bulundu. Yildirim, sendikamizin yetkili olmasina ramak kaldigini, bu yöndeki çalismalarin tüm hiziyla sürdügünü, yetkiyle beraber etkinligimizin daha da artacagini vurguladi.

 

Egitimin önemine dikkat çeken Yildirim, ögretmen açiginin sözlesmeli, ücretli ögretmenle kapatilmaya çalisilmasinin, gelecegimizi insa eden ögretmenlere  ve ülkenin gelecegine karsi yapilmis en büyük hata oldugunu dile getirdi. Demokrasinin Egitim-Bir-Sen ile daha da geliseceginin altini çizen Yildirim, hak mücadelesinde sendikamizin 17. yilina girdigini hatirlatti.

 

“Ülkemizde pek çok alanda sorunlarin çözülemeyisinin temelinde, antidemokratik sürecin ürünü olan bugünkü Anayasa yatmaktadir” diyen Yildirim, sunlari söyledi:

“1982 Anayasasi miadini çoktan doldurmustur. Milleti kucaklayan, demokratik, özgürlükçü ve sivil bir Anayasa çikarilmalidir. Bu paralelde, Kamu Görevlileri Sendikalari Kanunu örgütlenmeyi kolaylastiracak, toplu sözlesmeli ve grevli demokratik bir yasa haline getirilmeli, kamu çalisanlarina uygulanan siyaset yasagi kaldirilmalidir.”

 

Ilkesizlerden Kurtulmak için Yetkili Olmak Zorundayiz

Bursa Subemiz, Il Divan Toplantisi’ni ‘Etkili Olmak için Yetkili Olmak Zorundayiz’ sloganiyla Yesil Konak’ta yapti. Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas’in da katildigi toplantida, 2009 Mayis ayinda sendikamizin yetkiyi almasi için yapilmasi gereken çalismalar son defa gözden geçirildi.

 

Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, “Hedefimiz yetkiye ulasmaktir” diyerek basladigi konusmasinda, antidemokratik süreçlere karsi durarak önemli hizmetler yaptiklarini ifade ederek, “Bizim misyonumuza milletimizin ve zulme ugrayan dünya halklarinin ihtiyaci vardir” seklinde konustu.

Egitim-Bir-Sen’in 17 yasina girdigini bildiren Tektas, “Bu vesileyle Kurucu Genel Baskanimiz Mehmet Akif Inan ve emegi geçen bütün gönüldaslarimizi sükranla aniyoruz” dedi.

 

Bursa Sube Baskanimiz Numan Seker, Egitim-Bir-Sen’in artik yetkiyi almasina ramak kaldigini ifade ederek, Genel Merkez’in tüm il ve ilçelerin konumuna göre üye yapilmasi gereken sayilari tespit ettigini ve bu oranlari yakalamamiz gerektiginin önemine isaret etti. Üniversitelerin kendileri için çok önemli oldugunu anlatan Seker, “Dolayisiyla buralarda çesitli çalismalar baslatmamiz gerekir” ifadesini kullandi.

 

Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, daha sonra Yalova Subemizin toplantisina katildi.

 

Egitimde Kalite, Sorunlarin Bütün Olarak Ele Alinmasiyla Mümkündür

Zonguldak Subemiz, Il Divan Toplantisi’ni gerçeklestirdi. Il ve Ilçe Yönetim kurullari ile Disiplin ve Denetleme kurullarinin katildigi toplantida konusan Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, ögretmen açiginin; ücretli ve sözlesmeli ögretmen görevlendirmesiyle giderilmeye çalisilmasindan vazgeçilmesini istedi.

 

Egitimde kalitenin yakalanabilmesi için basta ögretmenler olmak üzere egitim çalisanlarinin sosyal, ekonomik ve özlük haklarinda farklilik olmamasi gerektigini kaydeden Çakirci, “Egitim; hizmetlisi, memuru, soförü, ögretmeni ve idarecisiyle bir bütündür. Egitimin kalitesi ve egitimcilerin basarisi ancak bu ekibin uyumlu çalismasiyla mümkündür. Sorunlarin çözümüne yönelik atilacak adimlarda bu bütünlük göz ardi edilmemelidir” dedi.

 

Sube Baskanimiz Kamuran Askar, 2009 ögretmen atamalari konusuna deginerek, 8 bin 285 ögretmen atamasindan Zonguldak’a sadece 86 kontenjan ayrildigini, oysa sehirde bin 300 ögretmen ihtiyacinin bulundugunu söyledi.

 

Yaptiklari kirsal kesimdeki okul gezilerinde personelin yarisinin kadrolu, yarisinin da ücretli ögretmenlerden olustugunu belirten Askar, “Bu tablo, ilde egitimin can çekistiginin göstergesidir. Ilimiz zorunlu hizmetten çiktigindan beri ögretmen açigi giderek büyümektedir. Açigin durdurulabilmesi için siyasiler üzerine düsen görevi yapmali, ilimiz derhal zorunlu hizmet kapsamina aldirilmalidir” degerlendirmesinde bulundu. Toplantinin sonunda, yeni üyelere rozetleri takildi.

 

Çakirci, daha sonra Bartin Temsilciligimizin Il Divan Toplantisi’na katildi. Ilçe Yönetim kurullarinin katildigi toplantida konusan Ramazan Çakirci, Usta Ögreticilerin kadroya geçirilmesi gerektigini vurguladi.

 

Il Temsilcimiz Muhammed Akça ise, 2009 yilinin Egitim-Bir-Sen’in yetki yili olacagini ifade ederek, “Bartin’da da hedefimiz, en kisa sürede ‘Sube’, akabinde ise yetkili olmaktir” diye konustu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen