Haber
2009-03-02 06:18:49
Etkinligimizi Yetkiye Dönüstürmek Mecburiyetindeyiz

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, sessiz yiginlarin sözcüsü olmanin Egitim-Bir-Sen’in olmazsa olmazlari arasinda oldugunu ifade ederek, “Etkinligimizi yetkiye dönüstürme mecburiyetimiz var” dedi.

 

Gündogdu, Samsun Subemizin Ondokuz Mayis Üniversitesi’ndeki (OMÜ) üyelerimize yönelik Ögretmenevi’nde verdigi yemege katildi.

 

Memur-Sen Il Temsilcisi Nurettin Sever, Sube Baskanimiz Necmi Macit, Memur-Sen’e bagli sendikalarin sube baskanlari, Ilçe temsilcilerimiz ile çok sayida üyemizin katildigi yemegin ardindan gündeme iliskin konulari degerlendiren Gündogdu, sivil toplum örgütlerinin siyasi irade tarafindan hala kabul edilemedigini söyledi. Bu durumu elestiren Gündogdu, “Kamu çalisanlarinin yüzde 50’si hiçbir sendikanin üyesi degil. Her üyenin bir üye kazandirmasi bana göre çok kanaatkâr bir düsüncedir. Sessiz yiginlarin sözcüsü olmak Egitim-Bir Sen’in olmazsa olmazlari arasindadir. Etkinligimizi yetkiye dönüstürme mecburiyetimiz var” seklinde konustu.

 

Ahmet Seven’in Kanal S’de hazirlayip sundugu canli yayin “Yel Degirmeni” programina da konuk olan Gündogdu, daha sonra Memur-Sen Il Temsilciligi tarafindan verilen kahvaltiya istirak etti.

 

Kahvaltida bir konusma yapan Gündogdu, Memur-Sen’in Türkiye’deki sivil toplum gücünün liderligine kostugunu kaydederek, söyle konustu:

“Merhum büyügümüz Mehmet Akif Inan’in yokluklar içinde ancak saglam temeller üzerinde kurdugu sendikal hareketin 17 yilda dalga dalga Anadolu’nun en ücra köselerine kadar ulasmasindan dolayi Allah’a sükrediyorum. Birlerle, onlarla, yüzlerle baslayan; binlerle, on binlerle, yüz binlerle devam eden insan merkezli bu güzide sendikal hareket, bugün itibariyle 350 binleri asmis bulunmaktadir. Memur-Sen, ilk kuruldugu günkü idealiyle, degerlerinden asla taviz vermeden hizina hiz katarak yoluna devam etmektedir.”

 

Sivil toplumun olmazsa olmazlarindan olan ‘kesintisiz demokrasi’ talebini israrla her platformda dile getirdiklerini, hukukun üstünlügüne, milletin iradesine, degerlerimize ipotek koymak, kesintiye ugratmak, tahrip etmek isteyenlere karsi mücadelelerini ortak akil zemininde sürdürdüklerini dile getiren Gündogdu, “Bu mücadelede katkisi olan bütün arkadaslarimi yürekten kutluyorum” ifadesini kullandi.

 

Gündogdu, Il Milli Egitim Müdür Vekili Tahsin Nas, Vali Hasan Basri Güzeloglu, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan’i da ziyaret etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen