Haber
2011-09-27 07:28:16
Evlerimiz Demokrasi Yuvasi Olsun

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, evleri birçok açidan önemsediklerini belirterek, “Evlerimiz hem örgütlülügümüze hem birlik ve beraberligimize hem de demokratiklesmeye yönelik adimlara ev sahipligi yapmalidir” dedi.

 

Memur-Sen Isparta Il Temsilciligi tarafindan, Türkiye Finans Katilim Bankasi isbirligi ile gerçeklestirilen Memur-Sen Sahin Evleri Yapi Kooperatifi temel atma törenine, Genel Baskan Ahmet Gündogdu, Isparta Valisi Memduh Oguz, Isparta milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel ile çok sayida davetli katildi.

 

Törende konusan Ahmet Gündogdu, evlerin bir çok anlami oldugunu, bunlardan mekan olarak oturulan evler, kardeslik ve baris evleriyle demokrasi evlerini önemsediklerini söyledi. Gündogdu, “Örgütlü toplum olarak, üyelerimizin ev sahibi olabilmeleri için çalisiyoruz. Bunun bir örnegini de Isparta’da gerçeklestiriyoruz. Birçok ilimizde, özellikle TOKI ile yapilan isbirlikleri sonucu üyelerimizi ev sahibi yaptik. Burada da Türkiye Finans Katilim Bankasi isbirligi ile bunu yapmak için bir adim atiliyor. Allah, üyelerimize burada yapilacak evlerinde huzur, mutluluk ve saglik içinde yasamayi nasip etsin” seklinde konustu.

 

Türkiye’nin içinde bulundugu terör belasindan kurtulmak için birlik, beraberlik ve kardeslige ihtiyaci oldugunu vurgulayan Gündogdu, herkesin evinde bu duygularin soluklanmasi ve yasanmasi halinde asilamayacak bir engelin bulunmadigini kaydetti. Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü: “Kardesligi tesis edip, terör iklimini ortadan kaldiracak demokratik açilima devam edilmelidir. Terörün olusmasina, adalet boyutuyla, hukuk boyutuyla, egitim boyutuyla, kalkinma boyutuyla firsat veren ve terörün üzerine gitmede eksiklik olusturan ne kadar yanlis yaklasim varsa, bundan kurtulmak lazim.”

 

Memur-Sen’in, üstüne düsen sorumluluk ve millete borcunu ödeme anlaminda geçen yil yapilan referanduma ‘evet’ dedigini hatirlatan Gündogdu, bu yil da büyük bir anayasa arastirmasi yaptiklarini, sonucunu kamuoyu ile paylastiklari ve bu arastirmanin ikinci hamlesi olarak da Ekim ayinda Uluslararasi Demokrasi Kongresi düzenleyeceklerini dile getirdi.

 

Temel atma töreni, konusmalardan sonra protokolün temele ilk harci koyacak butona ortak basmasiyla sona erdi.

 

Ahmet Gündogdu, daha sonra, Isparta Ögretmenevi’nde Memur-Sen Il Temsilciligi, bagli sendikalarin sube yönetim kurullari ve üyelerin de katildigi bir degerlendirme toplantisi yapti.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen