Haber
2012-01-26 06:29:24
Eylemimiz Sonrasi Toplu Sözlesme Yasa Tasarisi Alt Komisyona Havale Edildi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüsülmeye baslanan Kamu Görevlileri Sendikalari Kanunu'nda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Tasarisi, Memur-Sen'in bugünkü eyleminden sonra, taraflarin tekrar dinlenmesi ve üzerinde uzlasilmasi için olusturulan alt komisyona havale edildi.

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, konuyla ilgili olarak yaptigi açiklamada, sabah saatlerinde gerçeklestirdikleri büyük eylem sonrasi katildiklari Plan ve Bütçe Komisyonu'nda hakliliklarinin bir kez daha ortaya çiktigini söyledi. Tasariya iliskin söz alan komisyon üyesi milletvekillerinin, tasarinin asil komisyonunun Saglik, Aile, Çalisma ve Sosyal Isler Komisyonu olmasina karsilik, neden Plan ve Bütçe Komisyonu'na geldigini anlayamadiklarini dile getirdiklerini söyledi.

Konfederasyonlarla uzlasilamayan konulara iliskin yapilan görüsmeler sonrasi ise, alt komisyon kurulmasi karari alindigini belirten Gündogdu, "Sabah yaptigimiz eylemlerde de dile getirdik. Tasarinin ilgili komisyonu Saglik, Aile, Çalisma ve Sosyal Isler Komisyonu'dur. Anlasilamayan bir nedenle hükümet tasariyi, Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk etmistir. Konfederasyonlarla uzlasilamayan hususlarin varligina dikkat çekilen toplantida, alt komisyon kurularak taraflarin tekrar dinlenmesine karar verildi. Biz de, bugün yaptigimiz eylemde, TBMM'nin, bürokrasinin hayir'i yerine, milletin evet'ine kulak vermesini istemistik. Alt komisyonda taleplerimizin karsilik bulacagina inaniyorum" seklinde konustu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen