Haber
2016-08-18 08:27:47
Fas Çalışanları Ulusal Konfederasyonu'ndan ziyaret

 

Fas Çalışanları Ulusal Konfederasyonu (UNTM) Genel Başkan Yardımcısı Halit es-Satî ile konfederasyonun gençlik teşkilatı genel başkanı Buhcir, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’i ziyaret etti.

Fas Çalışanları Ulusal Konfederasyonu heyeti, 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) unsurlarınca gerçekleştirilen hain darbe girişimini kınayarak, Memur-Sen’i kanlı girişime karşı dik duruşu sebebiyle tebrik etti.



Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette Halit es-Satî, 15 Temmuz’da dış destekli güçler tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında, tüm Fas halkı olarak, hükümet olarak, Türkiye’nin yanında yer aldıklarını söyledi. İşgal girişimine büyük tepki gösterdiklerini belirten Satî, “Türkiye hükûmetinin ve halkının yanında olduğumuzu defalarca deklare ettik. Kardeş kuruluşlarımız olan Memur-Sen ve Hak-İş’i  yakından takip ederek, dik duruşlarına şahitlik ettik. Bazı şerlerde hayır vardır. Bu bir şerdir belki ama Türkiye bunu hayra çevirmesini bildi, birliğini ve dirliğini kuvvetlendirdi. Kanlı darbe girişimine karşı dik duruş göstererek tüm teşkilatını alanlara çağıran ve kanlı işgal girişiminin bastırılmasında büyük rol oynayan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı ve teşkilatını kutluyorum” dedi.
 

Fas halkına teşekkür

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Fas Çalışanları Ulusal Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Halit es-Satî ile konfederasyonun gençlik teşkilatı genel başkanı Buhcir’e teşekkürlerini iletti. FETÖ unsurlarınca gerçekleştirilen hain girişimin Fas medyasına yansımalarına ilişkin heyetten bilgi alan Yalçın, ilk andan itibaren Türkiye’nin ve Memur-Sen’in yanında yer alan Fas halkına ve Fas Çalışanları Ulusal Konfederasyonu’na minnettar olduklarını kaydetti.
 


15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili heyete bilgi veren Yalçın, hareketin dış destekli bir işgal girişimi olduğunu ifade etti. Kanlı girişim sırasında Memur-Sen’in ilk demeci vererek 1 milyona yakın üyesiyle alanları doldurduğunu söyleyen Ali Yalçın, “Darbe teşebbüsü, milletin kahramanca mücadelesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dik duruşu ve siyasi iradenin ortak tavrıyla bertaraf edildi” şeklinde konuştu.

Türkiye düşseydi İslam âlemi büyük bir darbe alırdı

Eğitim-Bir-Sen’i de ziyaret eden Halit es-Satî, “Türkiye’deki darbe girişimini basından takip ettik.  O gece üzüntü ve endişe içerisinde sadece dua edebildik. Eğer o gece Türkiye düşseydi, İslam âlemi çok büyük bir aktörünü kaybederdi. Türkiye emperyalistlere karşı dik durarak dünyaya ders verdi” diye konuştu.
 


Meclis’teki siyasi partilerin beraber miting düzenlemesini İslam coğrafyasının örnek alması gerektiğini vurgulayan Satî, şöyle konuştu: “Fas ve Katar hükûmetleri darbeye karşı olduklarını en baştan belirttiler. Darbeye karşı bildiri yayınlayarak, Türkiye’ye destek mektubu gönderdiler. Konfederasyon olarak bu mektubu yeterli görmedik ve Türkiye’ye gelerek bu zor zamanlarında Türk halkının yanında olmak istedik. Eğitim-Bir-Sen’le yaptığımız hem iş birliği anlaşmasının gereği hem de iki ülke arasındaki dostane ilişkilere katkı sunması bağlamında bunu göstermek istedik. İslam ülkeleri birlikte hareket edebilme kabiliyeti geliştirmelidir, bunun için Türkiye’ye büyük bir rol düşmektedir.”

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ise, “FETÖ’nün hain darbe girişiminden sonra geçirdiğimiz bu zor zamanlarda kardeş Fas halkının yanımızda olması ülkemizi, Meclisimizi, sendikalarımızı ve bizleri son derece mutlu etmiştir. Bundan sonra da kardeşliğimizi pekiştirecek adımlar atacağız” ifadelerini kullandı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen