Haber
2015-05-12 07:55:01
Fatma Maraş, 3. Trakya Kadın Buluşmasına katıldı

Eğitim-Bir-Sen Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkan Vekili Fatma Maraş, Edirne Şube Kadınlar Komisyonu’nun düzenlediği ‘3. Trakya Buluşması’na katıldı.

 

Burada bir konuşma yapan Fatma Maraş, kadının hayatın her alanında var olduğunu ifade ederek, “Kadın; birçok farklı rolle; anne olarak, kardeş olarak, eş olarak, öğretmen olarak günlük hayatında çalışma hayatının da her alanında vardır. Her alanda var olan kadının örgütlenmesi, sorunların çözümü için elimizi daha da güçlendirecektir” dedi.

 

Bütün il ve ilçelerde kadın örgütlenmesi noktasında hedef belirlediklerini kaydeden Maraş,  sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun başında, il ve ilçelerde Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu’nu kurmak ve bütün yönleriyle işler hale getirmek gelmektedir. Eğitim-Bir-Sen, emek, hak ve özgürlük merkezli bir sendikadır. Bu merkezde hem erkek hem de kadın vardır. Kadınların sahaya çıkmadığı, alanlarda bulunmadığı bir mücadelenin ideal olan başarıyı yakalaması zordur.”



 

Kadınlar olarak, sendikada sorumluluk ve liderlik üstlendikleri oranda menzile varmak için zamanın kısalacağını, yolculuklarının hızlanacağını belirten Maraş, “Bizim sendikal anlayışımızın temelinde insan hakları, emek, medeniyet değerleri, dayanışma, temel hak ve özgürlükler, demokrasi, milli irade vardır. Kadınıyla erkeğiyle omuz omuza yol almak vardır. Biz kadınlar hayatın her alanında değerlerimizle var olabilmemiz için örgütlü yapımızı güçlendirmeliyiz. Taleplerimizi örgütlü bir yapı içinde dile getirdiğimiz oranda muhataplarımız üzerinde etkimiz daha büyük olacaktır. Bunun için örgütlü yapımızı, örgüt bilincimizi daha çok artırarak çelikleştirmek durumundayız. Bu örgütlü yapının gücünü sivil itaatsizlik eyleminde, siyasal bir yaraya dönüşen bir başörtüsü probleminin çözümünde bizzat müşahede ettik. Diğer sorunları da aynı kararlılık ve hızla aşabilmek için Eğitim-Bir-Sen çatısı altında mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Kadınlar Komisyonu olarak, öncelikli hedeflerinin, teşkilat içinde güçlü ve etkin bir şekilde var olmak olduğunu vurgulayan Fatma Maraş, “Bizler güçlü bir kadın oluşumunun sendikamızın gücüne güç katacağına inanıyoruz” ifadesini kullandı.

 

“Çalışanının yüzde 53’ünün kadın olduğu eğitim camiasında kadınların birçok sorunu ve talebi var. Bunların, güçlü bir örgütlülükle dile getirildiği takdirde dikkate alınacağını biliyoruz. Bunun en güzel örneğini sendikamız Eğitim-Bir-Sen’in başlattığı sivil itaatsizlik eyleminde gördük” diyen Maraş, şunları söyledi:

 

“Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu olarak, hak ve özgürlük talebiyle çıktığımız bu yolda, güçlü sendikal kadın oluşumu sürecini başlatmış bulunmaktayız. Sendikamızın örgütsel gücünü artırmak, toplumsal etkinliğini pekiştirmek ve değerleriyle barışık yeni nesillerin yetiştirilmesi için güçlü bir kadın oluşumunda var olan potansiyelimizi sonuna kadar kullanacağız. Çünkü kendi sorunlarımızı başkalarına havale ederek değil, sorumluluk alarak ancak kendimiz çözebiliriz.”

 

Toplantıda, Eğitim-Bir-Sen Edirne Şube Başkanı Erdinç Dalgıç ve Kadınlar Komisyonu Başkanı Arzu Ulaşdır da birer konuşma yaptılar.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen