Haber
2009-04-14 07:19:05
Ferdi Kaza Sigortasi Tanitimi ve Isyeri Temsilcileri Toplantisi Konya’da Yapildi

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, 1 Mayis’in tatil edilmesinin yanisira, ekonomik krizden etkilenen kamu çalisanlarina destek olunmasi için birer maas ikramiye verilmesini istedi.

 

Gündogdu, Konya Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen Grup Ferdi Kaza Sigortasi tanitimi ve Subemiz Isyeri Temsilcileri Motivasyon Toplantisi’na katildi.

 

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Il ve Ilçe yönetimleri ile kurum temsilcilerinin katildigi toplantida konusan Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, SBN Sigorta ile yaptiklari anlasma ile tüm üyelerini ferdi kaza sigortasi sahibi yaptiklarini söyledi. Gündogdu, 5 Mart’tan itibaren Memur-Sen’e bagli sendikalara üye olanlarin, Grup Ferdi Kaza Sigortasi Poliçesi’nin kapsamina dâhil olacaklarini ve poliçeyle saglanan teminatlardan yararlanabilecekleri kaydetti. 

 

Millet Adina Mücadele Ediyoruz

Memur-Sen’in üyelerini risklere karsi teminat altina aldigini bildiren Gündogdu, bu anlayislarini Türkiye ve insanlik için de hayata geçirdiklerini söyledi. Ülke ve insanligin sorunlarina karsi duyarli ve hassas bir tavir sergilediklerini dile getiren Gündogdu, Ortak Akil Hareketi mitingleriyle demokrasiye sahip çiktiklarini hatirlatti. Gündogdu, insan merkezli sendikacilik yaptiklarini vurgulayarak, “Medeniyetimizin degerlerini önemseyerek atilan bu temel, mücadeleye, kararliliga, milletin degerlerine sahip çikmak için büyük bir çabaya dönüsmüstür. Siyaset yapanlara karsi milletin degerlerini yüceltmek için sendikalar millet adina mücadele etmektedir” dedi.

 

Toplantida gündemdeki konulara da deginen Gündogdu, hükümetin 1 Mayis Isçi Bayrami’ni tatil ilan etmesinin dogru bir karar oldugunu ifade ederek, “Hükümetin aldigi bu karari sonuna kadar destekliyoruz. Ancak bugün de, sadece ‘1 Mayis Taksim’de mi baska yerde mi yapilacak’ tartismalari yerine istihdamin artirilmasi ve mevcut çalisanlarin haklarinin iyilestirilmesini konusmaliyiz. Hükümet son zamanlarda ekonomik paketler açikladi ama hiçbirinde memur ve çalisani ilgilendiren bir iyilestirme yoktu. Biz Memur-Sen olarak 1 Mayis’ta bütün çalisanlara birer maas ikramiye verilmesini öneriyoruz. Bu sayede hem memurlar hem de esnaf biraz nefes alabilecekler” seklinde konustu.

 

Türkiye’de iki tip insan ve kurum oldugunu belirten Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü: “Bunlardan birisi darbeseverlerdir, digeri ise darbesavarlardir. Memur-Sen olarak bize darbesavarlik yakisir. Biz ülkemizde demokrasinin tam manasiyla uygulanmasindan ve herkesin özgürlüklerini sonuna kadar yasamasindan yanayiz. Artik 12 Eylüller, 28 Subatlar geride kaldi. Herkes bunu çok iyi bilmelidir.”

 

Açilimlar Sözde Kalmasin

Konusmasinda CHP Genel Baskani Deniz Baykal’i da elestiren Gündogdu, “Su an bazilari ya Ergenekon’un içindedir ya da onun avukatligini yapiyor. Ana Muhalefet Partisi lideri Baykal bir zamanlar 367 diretmesini Anayasa Mahkemesi’ne tasidi. Daha sonra Meclis’teki 411 milletvekilinin özgür iradesini hiçe sayarak, kizlarimizin dinlerini yasayabilme özgürlügünü saglayacak basörtüsü düzenlemesini, yine siparis üzerine Anayasa Mahkemesi’ne tasidi ve iptal ettirdi. Ama ne olduysa oldu, yerel seçimler öncesi CHP bir çarsaf açilimi içine girdi ve çarsafli, basörtülü bayanlara rozet takti. Daha sonra Kur’an Kursu açilimi yapti. Insallah bunlar CHP’nin yeni istismarlari degildir. Çünkü eger öyleyse, bunlar onlarin son istismarlari olur. Ama eger bunlar siyasi bir tövbeyse, Allah onlarin tövbelerini kabul etsin. Ama bize bu yetmez. Eger CHP, yaptigi bu açilimda samimiyse, Meclis’e bir önerge versin ve basörtüsü yasaginin bir an önce kaldirilmasini saglasin, biz de kendilerini ayakta alkislayalim” degerlendirmesinde bulundu.

 

Gündogdu, Türkiye’de kuvvetler ayriliginin uygulanmadigini ve yarginin yasama ve yürütmenin önüne set çektigini de kaydederek, söyle konustu:

“Türkiye’de demokrasinin önündeki en büyük engel yargidir. Bunda da, bu insanlari o makamlara atayanlarin kusuru vardir. Ülkemizde kuvvetler ayriligi ilkesinin tersine yasamanin alani yargi tarafindan makas degisikligine ugratiliyorsa, bu Anayasa’nin çignenmesidir. Eger Anayasa bizzat buna izin veriyorsa, biz millet olarak buna müsaade etmemeliyiz.”

 

Sesimiz, Yetkiyle Daha da Gürlesecek

Sube Baskanimiz Latif Selvi ise, Konya’da sendikaciligin nasil yapildigini herkese gösterdiklerini ifade etti. Ilde ve Türkiye genelinde çig gibi büyüyen sendikamizin artik salonlara sigmadigini dile getiren Selvi, Mayis ayinda yapilacak tespitte yetkili sendikanin Egitim-Bir-Sen ve yetkili konfederasyonun Memur-Sen olacaginin altini çizdi. Selvi, yetkili olmadan söz sahibi oldugumuzu, sözümüzün dinlendigini, yetkiyi almamiz durumunda sesimizin daha gür çikacagini belirterek, herkesten gücünün üzerinde gayret göstermesini beklediklerini kaydetti.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen