Haber
2013-11-21 06:43:57
Filipinler İçin Yardım Kampanyası Başlattık

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Filipinler’de on binlerce insanın hayatını kaybettiği, yaralandığı ve yüz binlerce insanın evsiz kaldığı tayfun felaketinin milletimizi derinden üzdüğünü söyledi. Gündoğdu, Memur-Sen olarak “Filipinler İçin İnsanlık Vakti” adıyla bir yardım kampanyası başlattıklarını kaydetti.
 

Memur-Sen ve Hak-İş, Haiyan Tayfunu’nun ardından Filipinler’in yaralarının sarılmasına katkı sağlamak için yardım eli uzattı. İki konfederasyon, çeşitli yardım dernekleri aracılığıyla Filipinler’e 100 bin lira bağışladı.
 

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Genel Merkezi’nde, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, Kimse Yok mu, İHH, Deniz Feneri, Cansuyu ve Yardımeli derneklerinin temsilcilerinin de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.
 

Filipinler’de on binlerce insanın hayatını kaybettiği, yaralandığı ve yüz binlerce insanın evsiz kaldığı tayfun felaketinin kendilerini derinde üzdüğünü ifade eden Gündoğdu, yaraların sarılması ve sorunların çözümüne katkı sunmak için sivil toplum kuruluşlarıyla ortak hareket ettiklerini dile getirdi. Gündoğdu, bağlı sendikaların genel başkanlarıyla birlikte Memur-Sen ve Hak-İş’in Filipinler’e 50’şer bin lira olmak üzere toplam 100 bin liralık bağışta bulunduğunu, bu bağışın yardım kuruluşları eliyle felaket bölgesine ulaştırılacağını ve kampanyanın devam edeceğini vurguladı.
 

Memur-Sen’in, kurulduğu günden bu yana, gerek ulusal gerekse uluslararası alanda insanlığı ilgilendiren tüm meselelerde sorumluluk aldığını, bir yardım eli uzatılacaksa, az-çok demeden yardıma koştuğunu belirten Gündoğdu, Van depreminde, Samsun’da yaşanan sel felaketinde yaraların sarılması için seferber olan Memur-Sen’in, Somali, Açe, Arakan, Pakistan, Doğu Türkistan, Suriye ve Filistin başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mağdurların da yanında olduğunun altını çizdi.


 

Memur-Sen’in ilkesel duruşunun her zaman mazlum ve mağdurdan yana olduğuna dikkat çeken Ahmet Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 

“Dünyanın neresinde olursa olsun, her zaman mazlumun, mağdurun yanında; haksızlığın, hukuksuzluğun ve zalimin karşısında olan Memur-Sen, bugün de, yaşanan tayfun felaketi nedeniyle Filipinler halkının yanındadır. Mazlum ve mağdur insanların ne tenlerinin rengi ne dinleri ne de dilleri önceliktir. Bir yerde ‘imdat’ çığlığı varsa, karınca kararınca elimizi uzatmaya gayret ediyoruz. Bu inançla milletimiz ve milletin oluşturduğu kurumlar her zaman olduğu gibi sel felaketinde de  ilk yardıma koşanlar oldu, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Bu vesileyle ‘Filipinler’deki tayfunun mağduru insanların yardımına koşma zamanı, şimdi dayanışma ve yardım zamanı’ diyerek bu kampanyayı organize etmeye karar verdi.”
 

Tayfun dolayısıyla yüz binlerce mağdurun yaralarının sarılması için, az çok demeden, yardım yapmanın önemli olduğunu ifade eden Gündoğdu, “Bu yüzden gün, Filipinler halkının yaralarını sarma ve gözyaşlarını dindirme günüdür. Yardım kuruluşlarımızın ifadeleriyle ‘iyilik yapmak için en iyi an, bu an.’ Birlikte dünyayı değiştirme günü, bugün. Acılarını paylaşmak, ortak olmak için elimizi uzatma günü, bugün. Üstad Necip Fazıl’ın söylediği gibi,  ‘Kim var?’ diye seslenilince, sağına ve soluna bakmadan fert fert ‘ben varım’ deme günü, bugün” dedi.
 

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay ise, Filipinler’e yapılacak en küçük bir yardımın çok büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Filipinler’de yaşananlara duyarsız kalamazdık. 50 bin lira hesap ile yardımlara başlamış bulunuyoruz. Bu yardımları artırarak herkese duyurmak istiyoruz. Bizim, mazlumun, mağdurun yanında olmak gibi bir durumumuz var” şeklinde konuştu.
 

Kimse Yok mu Derneği Koordinatörü ibrahim Çiçek, İHH Ankara Sorumlusu Mustafa Sinan, Deniz Feneri Derneği’nden Hamit Kurt, Cansuyu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özkanlı ve Yardımeli Derneği Ankara Şube Başkan Yardımcısı Şükrü Can da, yapılan kampanyadan dolayı Memur-Sen ve Hak-İş yetkililerine teşekkür etti.
 

Konuşmaların ardından, Memur-Sen ve Hak-İş tarafından hazırlanan 100 bin TL’lik temsili çekler yardım kuruluşları temsilcilerine sunuldu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen