Haber
2014-11-26 06:52:11
Filistin Meclis Başkanı Bahar: İyi ki Memur-Sen Var

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Şehitleriniz bizim şehitlerimiz, gazileriniz bizim gazilerimiz, evsizleriniz bizim evsizimiz ve yetimleriniz bizim yetimlerimizdir. Filistinli yetimlere sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur” dedi.

 

Filistin Meclis Başkanı Ahmed M. A. Bahar, “Türkiye’deki sesimiz oldunuz. İyi ki varsınız. Filistin halkının yanında durarak, yardımlar yaparak, özgür Kudüs, özgür Mescid-i Aksa mücadelemize güç veriyorsunuz. İnşallah tez zamanda özgür Mescid-i Aksa’da birlikte namaz kılacağız” şeklinde konuştu.

 

Filistin Meclis Başkanı Ahmed M. A. Bahar ve milletvekillerinden oluşan heyet, Genel Başkan Ahmet Gündoğdu’yu ziyaret etti.


 

Türkiye Her Zaman Yanımızda Oldu

 

Ziyarette konuşan Bahar, Gazze'de yaşanan felaketlerin ve anlaşmazlığın asıl nedeninin İsrail devleti ve İsrail'in işgali olduğunu belirterek, İsrail'in son 5 yılda Filistinlilere yönelik üç büyük kanlı saldırı gerçekleştirdiğini söyledi. İsrail'in son saldırılarında birçok evin, mescidin, okulun, fabrikanın ve işyerinin yıkıldığını, çok sayıda kişinin evsiz ve işsiz kaldığını ama buna rağmen Filistin halkının Allah'a olan umudunun kesilmediğini ve asla da kesilmeyeceğini dile getiren Bahar, Türkiye’nin de kendilerinin yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğine yürekten inandıklarını kaydetti.

 

Bahar, “Filistin halkı sabırlı olacak. Tüm topraklarını kurtarıncaya kadar mücadelesine devam edecek. Filistinliler, Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı kurtarmak için birleşmiş durumda” dedi.


 

İsrail Mescid-i Aksa’yı Yıkmak İstiyor

 

Filistinlilerin son savaşta kısıtlı imkanlarına rağmen Gazze’den İsrail şehirlerini vurmayı başardığını ifade eden Bahar, topraklarını bu direnç ve inançla kurtarmaya devam edeceklerini vurguladı. İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına da değinen Bahar, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı yıkıp yerine kendi batıl inançları doğrultusunda Süleyman Tapınağı'nı yapmak istediğini dile getirdi.

 

“Mescid-i Aksa’nın ve Kudüs'teki insanların Memur-Sen'in güçlü desteğine her zamankinden çok ihtiyacı var” diyen Bahar, Mavi Marmara'ya yönelik saldırıda yaşamını yitirenlerin fedakarlığının Gazze'de dikilen anıtla ölümsüzleştiğini ifade etti.

 


 

800 Bin Üyemiz İle Yanınızdayız

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, 800 bin üyesi olan Memur-Sen’in, Filistinlilerin de sendikası olduğunu söyledi. Gazze'nin yeniden imarı için her türlü desteğe ve yardıma hazır olduklarını ifade eden Gündoğdu, Mehmet Akif İnan Memur-Sen Okulu ve bir hastane inşa edeceklerini söyledi.

 

 

Şehitleriniz Bizim Şehitlerimiz

 

İsrail'in, son saldırıda yıktığı yerlerde onarım ve inşa çalışmalarını engellediğini bildiklerini belirten Gündoğdu, Gazze'de imarın gerçekleşmesi için girişimlerini sürdüreceklerini dile getirdi.



 

Memur-Sen Konfederasyonu olarak dünyanın tüm mazlumlarının yanında oldukları gibi, Filistin halkının da yanında olacaklarını kaydeden Gündoğdu, “Şehitleriniz bizim şehitlerimiz, gazileriniz bizim gazilerimiz, evsizleriniz bizim evsizimiz ve yetimleriniz bizim yetimlerimizdir. O yetimlere sahip çıkmak da bizim boynumuzun borcudur” diye konuştu.

 


Filistin Meclis Başkanı Bahar, kendisine ebru tablo armağan eden Gündoğdu'yu Filistin'e davet etti. Gündoğdu, davete olumlu yanıt verdi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen