Haber
2012-09-01 07:31:43
Filistinli Üniversite Ögrencilerini Agirladik

Üniversite ögrencisi 40 kisilik Filistinli kafileyi agirladik. Gençlik ve Spor Bakanligi’nin daveti üzerine Türkiye gelen gençler, Filistin’e dönmeden önce Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu’nun misafiri oldu.

Genç Filistinliler adina düzenlenen programa Ahmet Gündogdu, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardimcisi Halil Etyemez, AK Parti Sanliurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Filistin Gençlik ve Spor Bakanligi Genel Müdürü Muhammed Misbah El Erari, Memur-Sen Yönetim Kurulu üyelerinden Genel Sekreter Günay Kaya, Genel Mali Sekreter Mehmet Bayraktutar, Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreteri Haci Bayram Tonbul, Genel Basin ve Iletisim Sekreteri Halit Ortaköy, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreteri Ahmet Kaytan, Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, Ulastirma Memur-Sen Genel Baskani Can Cankesen, Kültür Memur-Sen Genel Baskani Galip Yildirim, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz ve Memur-Sen’e bagli sendikalarin yönetim kurulu üyeleri katildi.

Kaleme aldigi ‘Mescidi Aksa’ siiriyle ‘Kudüs Sairi’  olarak anilan Kurucu Genel Baskanimiz merhum Mehmet Akif Inan’in siir dinletisiyle baslayan programda, Memur-Sen’in Filistinlilerin hakli davasina destek olmak için yaptigi mitingleri ile yardim kampanyalarinin görüntüleri izletildi. Burada konusan Genel Baskan Ahmet Gündogdu, Filistinlilerin topraklarini ve degerlerini korumak adina uzun yillardan beri verdikleri mücadeleyi desteklediklerini vurguladi. Filistin’de dünyanin gözü önünde bir insanlik drami yasandigini hatirlatan Gündogdu, bu duyarsizliga ragmen Filistinlilerin sesini duyurmak için geçmiste oldugu gibi, bundan sonra da ayni tutumu sergileyeceklerini söyledi. Filistinlilerin terörist bir devlet anlayisina karsi baslattigi davanin her yönüyle hakli olduguna dikkat çeken Gündogdu, “Bütün dünyanin gözü önünde Filistin’de uzun yillardan beri insanlik drami yasaniyor. Ayni zamanda bu katil ve terörist anlayisa karsi onurlu, hakli bir mücadelenin nasil verildigine de sahit oluyoruz. Tanklara karsi taslari olan mazlum bir milletin; inanciyla, imaniyla gösterdigi çabayi görüyoruz” dedi.


Dünyanin herhangi bir yerinde yasanan insanlik dramina karsi Memur-Sen olarak duyarsiz kalmalarinin mümkün olmayacagini ifade eden Gündogdu, bu anlayis dogrultusunda bugüne kadar onlarca yardim kampanyasi ve destek mitingleri düzenlediklerini hatirlatti.

 

Filistinliler Davalari Için Biraraya Gelmelidir

Filistinli ögrencilere seslenen Gündogdu, Gazze’de sürdürülen davanin nihayete ermesi için birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerektigini kaydetti. Özellikle Filistin disinda dünyanin farkli bölgelerinde yasayan Filistinlilerin biraraya gelmesini isteyen Gündogdu, örgütlü ve birlikte hareket etmenin sonuç getirecegine dikkat çekerek, söyle konustu:

“Filistinli gençlere bu asamadan sonra önemli görevler düsüyor. Özellikle egitim için dünyanin farkli bölgelerine dagilanlarin sorumlulugu bir kat daha artiyor. Zira bu egitimli insanlarin birikimlerini Filistin halki ve onlarin davalari için kullanmalari gerekiyor. Bilgi toplumu olma yolunda mesafe kat edemeyenler, hem örgütlenmede geri kalir hem de özgürlüklerini muhafaza etmeleri zorlasir. Egitim olmaksizin, özgür olmak isteyen toplumlar, beyhude bir arayis içinde olur. Bu duruma düsmemek için farkli ülkelerde egitim için bulunan gençlerin ülkelerine dönmeleri, davalarina sarilmalari gerektigine inaniyorum.”

Gündogdu, konusmasini, Mehmet Akif Inan’in ‘Mescidi Aksa’ siiriyle bitirdi.

Daha sonra söz alan Filistin Gençlik ve Spor Bakanligi Genel Müdürü Muhammed Misbah El Erari, Memur-Sen’in misafiri olmaktan mutluluk duyduklarini dile getirdi. Türkiye’nin hem devlet yönetimi hem de sivil toplum kuruluslari olarak Filistinlilerin yaninda oldugunu belirten El Erari, sözlerini söyle tamamladi: “Bu tutum bizim için büyük ve anlamli bir destektir. Türkiye halkinin yanimizda olmasi bize hem motivasyon hem de cesaret veriyor. Bugün bizi burada agirlayan ve destegini hiçbir zaman esirgemeyen Memur-Sen yönetimine ve camiasina Filistin halki adina tesekkürlerimi iletiyorum.” 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen