Haber
2013-01-03 06:35:10
Fırsat Eşitliği İçin Mücadele Ediyoruz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, hayatın her alanında fırsat eşitliğinden yana olduklarını belirterek, uzun yıllardan beri bunun mücadelesini verdiklerini söyledi.

Gündoğdu, “Fırsat eşitliğinin sağlanması için mücadele ediyoruz. Hiç kimse, inancından ya da kıyafetinden dolayı ötekileştirilemez. İfade ve inanç özgürlüğünün herhangi bir şarta bağlı olmadığı yeni bir sistemin tesisi için çaba gösteriyoruz” dedi.

Gündoğdu, Şube Başkanımız Kamuran Aşkar ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube yöneticileriyle birlikte Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ı ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Gündoğdu, kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü için mücadele verdiklerini söyledi. Bu kapsamda, 30 Kasım’da Meclis’in önünde, 10 Aralık’ta ise 81 ilde eylem yaptıklarını hatırlatan Gündoğdu, “1930’da kadına seçme hakkını, 1934’te seçilme hakkını vermişiz. Yıl 2013 ve kadının ne giyeceğine devlet karar veriyor! Biz vatandaşına karışan, tanımlayan devlet değil, vatandaşını tanıyan devlet istiyoruz” şeklinde konuştu.

Başörtüsü yasağıyla birlikte devletin kadınlara açık bir şekilde şiddet uyguladığını söyleyen Gündoğdu, şöyle devam etti: “Türkiye’de başörtüsü yasağı üzerinden kadına devlet şiddeti uygulanıyor. Gazetelerin 3’üncü sayfalarında karısını döven erkek manşet yapılıyor ve bu yönde bir kamuoyu oluşturuluyor. Biz, şiddetin her türlüsüne karşıyız. Kimsenin kimseyi dövmesini istemeyiz. Ama devlet şu anda başörtüsü yasağıyla kadınları dövmeye devam ediyor.”

Hayatın her alanında fırsat eşitliğinden yana olduklarını belirten Gündoğdu, uzun yıllardan beri bunun mücadelesini verdiklerini kaydederek, eğitim, çalışma hayatı ve siyaset alanında fırsat eşitliğinin sağlanabilmesi için yeni anayasanın bir an önce yapılması gerektiğini vurguladı.

Özgürlük İçin 10 Milyon İmza...

Meclis’in önünde başlattıkları özgürlük eylemini, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde Türkiye geneline yaydıklarını dile getiren Gündoğdu, bu kapsamda 2 Ocak 2013’te de derslere başörtülü ve sivil kıyafetlerle girdiklerini ifade etti. Böylece eylemlerinin üçüncü aşamasını gerçekleştirdiklerini anlatan Ahmet Gündoğdu, şöyle konuştu: “Genel Yönetim Kurulumuz ile aldığımız karar doğrultusunda yeni bir eylem şekli daha belirledik. Buna göre kılık ve kıyafet özgürlüğü için en az ‘10 milyon imza’ kampanyası başlattık. Başörtüsü ve kılık-kıyafet özgürlüğünün kamuoyunda yer bulmasını istiyoruz. 82 model ucube, favorileri orta kemiğe kadar uzatma, bıyıkları üstten almama, saçların şekli, başın açıklığı gibi her şeye karışan çağdışı bu yönetmelikten kurtulma zamanı gelmiştir.”

 

Devletin Soğuk Yüzünü Gösteren ‘Vali Dönemi’ Bitti

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, yakın zamana kadar devletin soğuk yüzünü yansıtan valilerin olduğunu hatırlattı. Bugün itibarıyla birçok alanda gelişme sağlayan Türkiye’de bu alışkanlıkların da kırıldığını vurgulayan Gündoğdu, “Allah’a hamd olsun millet adına, devlet-millet bütünleşmesini sağlayan valilerimiz iş başında. Artık devletin soğuk yüzünü yansıtan vali dönemi bitmiştir. Zonguldak Valimizin de hizmetlerini yakinen takip ediyoruz. Devletin kapısını millete açan, millet ile devleti birleştiren bir köprü vazifesini üstlendiğini görüyoruz” şeklinde konuştu.

Zonguldak Valisi Ayyıldız ise, Gündoğdu ve beraberindekileri ağırlamaktan memnun olduğunu dile getirerek, sendikaların toplumun daha ileri gitmesi için yaptıkları faaliyetlerin teveccühle karşılandığını ifade etti. Ayyıldız, “Bu yolda sizlere kolaylıklar diliyorum. Allah yardımcınız olsun” dedi.

Vali Ayyıldız, ziyaretin anısına Gündoğdu’ya ahşap asa hediye etti.


Milli Eğitim Müdürü Özbek Ziyaret Edildi

Ahmet Gündoğdu ve beraberindekiler, daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek’i ziyaret etti.  Gündoğdu, 12 yıllık eğitim sistemine destek verdiklerini ve eğitimdeki eksikliklerin giderilmesi için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Memur-Sen ailesi olarak hem insan yetiştiren eğitim sistemini hem de yetişmiş insanın iradesinin saygın olması gereğini ortaya koyan demokratik sistemi önemsiyoruz. Hiçbir pedagojik süzgeçten geçirilmeden dayatılan, katsayı engelleriyle, sekiz yıllık kesintisiz zorunlu yaklaşımlarıyla ortaya konulan bir vesayet anlayıştan; ilkokulda temel beceriyi, ortaokulda sistemli bilgiyi, lisede hayata hazırlığı, seçmeli dersler havuzuyla da sanat eğitiminden din eğitimine, mesleki eğitimden diğer tercihlere esneklik sağlayan bir eğitim sistemine geçtik. Zonguldak da bunu en az sorunla yürüten illerimizden biri oldu” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ise, ilde 12 yıllık kademeli eğitim sistemine geçişte çok fazla sıkıntı yaşamadıklarını ve yeni sisteme adapte olduklarını söyledi. 

TTK’ye Ziyaret

Gündoğdu, son olarak Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan’a ziyarette bulundu. Gündoğdu, “Zonguldak alın terinin başkenti. Alın teri, üretim ve Türkiye’ye katma değer oluşturmada Zonguldak’ın ve TTK’nın büyük bir önemi var” ifadelerini kullandı.

TTK Genel Müdürü İnan ise, ziyaretin kendisini memnun ettiğini belirterek, sendikaların önemine dikkat çekti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen