3. Formatör Eğitim Programımızı Kızılcahamam’da gerçekleştirdik. Toplantının açılışında konuşan Genel Başkanımız Ali Yalçın, formatör eğitimlerinin, teşkilat olarak geleceğe dair daha sağlam adımlar atabilmek adına oldukça stratejik öneme sahip olduğunu söyledi.
Güçlü sendikal mücadelenin, bilinçli, donanımlı teşkilat ve sorumlu işyeri temsilcileriyle mümkün olduğunun altını çizen Yalçın, eğitimcilere ve 435 yeni formatöre teşekkür ederek, “İşyeri temsilcilerimize eğitim verecek olan formatörlerin sahaya çıkmasıyla birlikte yeni bir teşkilat eğitimi seferberliğimiz başlamış olacaktır. Formatör eğitiminin, teşkilatımızın dinamizmini artırmak, saha çalışmalarımızı güçlendirmek ve sendikal faaliyetlerimizi daha etkin bir şekilde yürütmek için önemli; formatörlerimizin bilgi birikimini artırmayı, ekip çalışmasını geliştirmeyi ve yeni nesil sendikacılık anlayışını yerleştirmek açısından kıymetli olduğuna inanıyorum. Çekirdeği çelikleştirmek hedefiyle başlattığımız teşkilat eğitimlerinde mesuliyet paylaşımı yaptığımız formatörlerimize sahada, eğitimlerde başarılar diliyorum. Şimdi ‘yeni seferler, yeni zaferler’ zamanı” dedi.
Daha nitelikli ve verimli bir eğitim için ter dökmenin, eğitim çalışanlarının ekmeklerini büyütmenin, maneviyatı sağlam, iradesi özgür, hedefi olan, kendi medeniyetini yeniden ihya ve inşa etmenin heyecanını yaşayan insanlara hizmet eden sivil ve demokratik bir Türkiye’yi var etmenin mücadelesine soyunarak yola çıktıklarını kaydeden Yalçın, “Devrim niteliğindeki kazanımlarla tarihe not düştük. Emeğimize, ekmeğimize, haklarımıza, özgürlüklerimize, onurumuza, medeniyet davamıza sahip çıkarken, ‘birlikte üretelim, hakça bölüşelim’ anlayışıyla erdemli, adil ve medeniyet değerleriyle şekillenmiş sendikal duruşun merkezi olduk. Medeniyetimizin değerlerinden vazgeçmeden kendini yenilemeyi başarmış, dünyadaki değişimleri ve gelişmeleri kavramış Eğitim-Bir-Sen’in, Memur-Sen’in, başarı öykülerinin arkasında adanmış hayatlar, vicdanlı ve erdemli insanlar, bu toprağın medeniyetinin değerleri var” şeklinde konuştu.
Ali Yalçın, eğitim çalışanlarının çalışma şartlarının ve mali haklarının iyileştirilmesi, 4688 sayılı Kanun’un değişmesi, birinci dereceye yükselen kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi, akademik zam, idari personelin yer değişikliği, gelir vergisinin yüzde 15’e sabitlenmesi, emekli aylıklarının düzenlenmesi, görev aylığı ile emekli aylığı arasındaki ilişkinin tekrar kurulması, kamu personel sisteminin görev, ünvan, yetki, sorumluluk ve kariyer-liyakat eşiğinde güncellenmesi gibi konularda adım atılması için çaba göstermeye, mücadele etmeye devam edeceklerini dile getirdi.
Toplantıda, Eğitim-Bir-Sen Hukuk ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı “Kamu Görevlileri Sendikacılığı ve Kazanımlarımız”, Mehmet Akif İnan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Yıldırım “Tarihimiz, Mefkûremiz ve Mesuliyetimiz”, Adana 1 Nolu Şube eski Başkanı Mehmet Sezer “Sendikal Mücadele” konularında birer sunum yaptılar.
Formatör eğitimi programı, sertifika töreniyle sona erdi.