Haber
2012-03-26 07:30:00
Gasp Edilen Haklar Kesintili Egitimle Geri Alinacak

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, 4+4+4 egitim sistemini desteklediklerini ifade ederek, “Ögrencilerimizin 15 yil önce ellerinden alinan haklari geri veriliyor” dedi.

Malatya, Elazig, Diyarbakir ve Adiyaman subelerimizin il divan toplantilarinda konusan Ahmet Özer,  28 Subat sürecinde MGK karariyla dayatilan 8 yillik kesintisiz zorunlu egitim ile egitim üzerinden toplumun dizayn edilmeye çalisildigini belirterek, “18. Milli Egitim Surasi’nda dünya gerçeklerini ve pedagojik yaklasimlari dikkate alarak 1+4+4+4 seklinde getirdigimiz kesintili egitim önerimiz Sura Genel Kurulu’nda tartisilmis ve oy çoklugu ile karar haline gelmistir. Hazirlanan kanun teklifinin Meclis’ten geçmesiyle darbe ürünü bir uygulamaya son verilmis olacaktir” seklinde konustu.


Meclis Milli Egitim Komisyonu’nda kabul edilen kanun teklifini yerinde bulduklarini kaydeden Özer, “Ortaögretim kurumlarinda (lise) örgün egitimin yaninda yaygin egitime imkân saglanmis olmasi ne kadar yerinde ise ayni imkânin ortaokul kademesinde de yer almasini istiyoruz. Ortaögretimin dört yil süreyle zorunlu tutulmasi kaynak israfina neden olacak, liselerin toplam performansini düsürecek, bu okullari, okula ve egitime devam etmek istemeyen birçok isteksiz ögrenci ile bas basa birakarak asil fonksiyonlarini icra edemez hale getirecektir. Lisenin zorunlu olmasinda israr edilmemeli ve sistem, liseyi dört yildan daha kisa sürede bitirmeye firsat verecek sekilde tasarlanmalidir” ifadelerini kullandi.

Özer egitimi kesintili hale getiren kanun teklifi konusunda felaket tellalligi yapmaya gerek olmadigini vurguladi.


“Sendikacilikta önemli günleri yasiyoruz” diyen Ahmet Özer, sözlerini söyle sürdürdü: “Özellikle 2010 yili referandumunda Anayasa’ya konulan toplu sözlesme maddesiyle ilgili uyum yasasi su an itibariyle Meclis Genel Kurulu’na sevk edilmis bulunmaktadir. Tabii ki yasanin gecikmesi hepimizi derinden etkilemistir. Yasa, deyim yerindeyse, 17 aydir sürüncemede birakilmis ve 17 aydan beri degisik vesilelerle bir türlü Meclis’e getirilememistir. Bu süre içerisinde sike yasasinin 1 ayda iki defa kabul edilip tekrar ortaya konmasi, ardindan MIT yasasinin üç günde kabul ediliyor olmasi, biz memurlari bu noktada ebette ki üzmüstür. Yasamiz geciktirilmistir. Hükümet bu noktada toplu sözlesme yasasiyla ilgili olarak çok da istekli degildi. Memura yetkiyi vermek istemiyordu. Elindeki imkanlari memurlar araciligi ile kullanmak istemiyordu.”


Yasa tasarisinin, Plan Bütçe Komisyonu’nda görüsüldükten sonra genel kurula gönderildigini hatirlatan Özer, “Ümit ediyoruz ki, önümüzdeki hafta içerisinde de Meclis Genel Kurulu’nda görüsülerek kanunlasacaktir ve Türkiye’de ilk defa memurlar toplu sözlesmenin onurunu ve mutlulugunu hep beraber yasarlar” diye konustu. 


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen