Haber
2009-06-22 07:19:23
Gayrimesru Belgeler Ittihat Terakki Zihniyetinin Son Çirpinislaridir

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Çorum Subemizin bu yil altincisini düzenledigi ‘Çatak Bulusmasi’na katildi.

Çatak Mesire Alani’nda gerçeklestirilen programa, üyelerimizin yanisira milletvekilleri Agah Kafkas, Ahmet Aydogmus, Belediye Baskan Yardimcisi Zeki Gül, Memur-Sen Genel Mali Sekreteri Yusuf Yazgan, Bem-Bir-Sen Genel Baskani Mürsel Turbay, AK Parti Il Baskani Nihat Akar, AK Parti Merkez Ilçe Baskani Ahmet Ceylan ile çok sayida davetli katildi.

Programda konusan Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, bir süredir Türkiye gündemini mesgul eden ‘irtica eylem plani’na dikkat çekerek, gayrimesru belgelerden kurtulmanin yolunun, 70 milyonun mutabakat metni olacak sivil bir anayasadan geçtigini söyledi.

 

70 Milyonun Mutabakati Olacak Bir Sivil Anayasa Yapilmalidir

Gayrimesru belgelerin, 100 yildir ülkenin kanini emen Ittihat Terakki zihniyetinin son çirpinislari oldugunu ifade eden Gündogdu, “Gündeme düsen belgenin, vahametinin büyüklügünden dolayi kimse tarafindan sahiplenilmedigi görülmüstür. Gayrimesru belgelerden kurtulmak için Meclis’e çagrimiz sudur; 70 milyonun mutabakat metni olacak sivil anayasa yapilmalidir. Sivil, çagdas anayasa yapilirken de; su, bu ne der seklinde düsünmek yerine, millet ne der diye düsünmek lazim. Böyle düsünüp sivil anayasa önündeki engelleri kaldirin. Bu anayasada memura toplu sözlesme ve grev hakki yer alsin, siyaset yasagi kaldirilsin” seklinde konustu.

 

Memur-Sen’in Türkiye genelinde 11 hizmet kolunda da yetkili sendika olmasi için çalistiklarini anlatan Gündogdu, Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen’in çalismalari hakkinda bilgiler de verdi.

 

Grevli Toplu Sözlesme Hakki Için Çalisiyoruz

AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas ise, uzun süredir memurlarin istedigi grevli toplu sözlesme hakki ile ilgili çalismalarin devam ettigini belirterek, “Sunu içtenlikle söylüyorum ki, memurlara grevli toplu sözlesme hakki vermek bize nasip olsun istiyoruz ve bu yönde çalisiyoruz” diye konustu.

 

Konusmasinda birlik ve beraberlik mesajlari veren Kafkas, sözlerini söyle sürdürdü: “Türkiye’nin dünyanin en büyük on ülkesi arasinda olmasi, en büyük hayallerimden birisidir. Bu bes yil içerisinde bu hayali gerçeklestirecegiz. AB’den artik ev ödevi alan degil, onlarla çata çat iliskilere giren bir ülke haline gelecegiz.”

 

Bir zamanlar Türkiye’de millete korku salan toplum mühendislerinin oldugunun altini çizen Kafkas, söz konusu toplum mühendislerinin korku salmayi kendi dönemlerinde de denediklerini ancak bunda basarili olamadiklarini kaydetti.

 

Problemlerin Çözümü ‘Bir Olmak, Iri Olmak ve Diri Olmaktan Geçiyor

Çorum Sube Baskanimiz Erol Kavuncu, egitim çalisanlarinin maas, ücret, özlük haklari, çalisma kosullarindan kaynaklanan sorunlarinin oldugunu ifade ederek, “Bütün problemlerin kaynagi biliniyor, çözümleri de bellidir. Çözüm; Haci Bektasi Veli’nin ifadesiyle, bir olmak, iri olmak, diri olmaktan geçiyor. Bugün burada toplanmamizin asil amacinin da bu oldugunu düsünüyorum” degerlendirmesinde bulundu.  

 

Konusmalarin ardindan katilimcilar meshur Iskilip Dolmasi’nin tadina baktilar. Yapilan 13 kazan Iskilip Dolmasi misafir ve üyelerimizden olusan 2 bin kisiye ikram edildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen