Haber
2012-04-12 07:30:16
Gaz Almak Için Degil Sonuç Almak Için Eylem Yapariz

Sultanbeyli Ilçe Temsilciligimiz, genisletilmis istisare toplantisini Genel Sekreterimiz Ahmet Özer’in katilimiyla Sancaktepe Birikim Koleji Konferans Salonu’nda yapti. Toplantida konusan Ahmet Özer, 4+4+4 kesintili egitim sisteminin, Egitim-Bir-Sen olarak 18 Milli Egitim Surasi’nda verdigimiz önergeyle kamuoyu gündeminde yer almaya basladigini ifade ederek, yüksekögretim öncesi egitim sürecinin 1+4+4+4 seklinde 13 yil olmasi yönündeki önergemizin kabul edilerek sura kararina dönüstügünü hatirlatti.

Özer, sözlerini söyle sürdürdü: “4+4+4 egitim sistemi modeli, vesayetçi zihniyetin egitim sistemindeki son kalintisi konumundaki sekiz yillik kesintisiz zorunlu ilkögretim uygulamasini sona erdirmeyi amaçlayan önergemiz çerçevesinde alinan sura kararina dayanmaktadir. Baska bir deyisle, egitim sistemimizin en kapsamli istisari organi olan Milli Egitim Surasi kararinin siyasi irade tarafindan uygulanmasinin eseridir. Gelinen noktada, 18. Milli Egitim Surasi’nda sundugumuz önergeyle, egitim sisteminden vesayetçi dayatmalarin temizlenmesine aracilik edecek yasal düzenlemeye dönüsmesine, bu suretle milletin talebi dogrultusunda demokratik, özgürlükçü ve sivil aklin ürünü bir egitim sistemi modelinin hayata geçirilmesine hem öncülük hem de aracilik ettik. Sonuç itibariyle 4+4+4 egitim sistemi modeli, dogrudan millete ait bir öneri olarak ortaya çikmis ve kanunlasmistir.”


Toplu sözlesme yasasinin çikmasinda Egitim-Bir-Sen’in payinin büyük oldugunu kaydeden Özer, “Yetkili sendika olarak toplu sözlesme masasina saglam ve kamu çalisanlarinin faydasina bir kanunla oturmak istedik. Bu noktaya kolay gelmedik. Zorlu bir süreçti ve sinirlerin gerildigi zamanlar oldu. Yasa tasarisi komisyona geldiginde mutabik kaldigimiz taleplerin tirpanlandigini gördük. Sesimizi yükseltmemiz gereken zamanda, kar-yagmur demeden Ankara’da Güvenpark’a ve Meclis önüne yürüdük. Basin açiklamalari yaptik. Tepkimiz üzerine tasari alt komisyona havale edildi. Komisyon görüsmelerinde ve genel kurul safhasinda da konunun takipçisi olduk. Yasanin genel kurulda kabul edilmesi ve akabinde Cumhurbaskani tarafindan onaylanmasiyla yeni bir süreç basladi. Masa için hazirliklarimizi tamamladik. Biz gaz almak için 30-40 kisilik eylemler yapmayiz. Bagciyla bir sorunumuz yok, sonuç almak için eylem yapariz ve sonuç da aliriz” dedi.


Yeni anayasa çalismalari konusuna da deginen Özer, “Mevcut anayasa bir darbe anayasasidir. Yasakçi bir zihniyeti barindiran, insanlarin özgürlüklerini kisitlayan bir anayasadir. Milletin degerlerinin içinde yer aldigi yeni bir anayasaya ihtiyaç vardir. Bu toplumun kislari, güzleri olmustur. Tekrar kislari yasamak istemiyoruz” seklinde konustu.

Toplantiya, Istanbul 4 No’lu Sube Yönetim Kurulu üyelerimiz, Istanbul 3 No’lu Sube Yönetim Kurulu üyelerimiz, Sancaktepe Ilçe Milli Egitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve Sultanbeyli’deki üyelerimiz katildi. 


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen