Haber
2014-01-11 06:44:35
Gazete ve Televizyonların Ankara Bürolarını Ziyaret Ettik

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerini, haber müdürlerini ve muhabirlerini ziyaret etti.
 

Milat, Türkiye, Yeni Asya, Milli Gazete, Haber Türk, Yeni Akit, Star, Yeni Şafak, Akşam, Bugün, Zaman, Haber Türk, NTV, TV Net, Kanal 24 televizyonu ve gazetelerin Ankara temsilcileri, haber müdürleri ve eğitim muhabirleriyle biraraya gelen Yalçın, basın çalışanlarının olaylar hakkında toplumu bilgilendirmek, insanlara doğru haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok önemli bir görevi yürüttüğünü söyledi.
 

Gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesinin, sendikal örgütlenmenin önünün açılmasının, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılmasının, temel hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulmasının, medyaya güç kazandıracağını ifade eden Yalçın, “Türkiye’de basın iş kolunda sendikalı sayısı bir hayli az. Bir ülkenin demokratikleşmesinde örgütlü toplum çok önemli bir işleve sahiptir. Bu vesileyle gazetecilerimizin sendikal örgütlenme ve sosyo-ekonomik refaha kavuşması en büyük arzumuzdur” dedi.
 

Bir ülkenin demokratikleşmesinde en önemli unsurlardan birinin özgür medya olduğunu kaydeden Ali Yalçın, şöyle konuştu:
 

“Basın çalışanlarının ülke gündemine yön vermek, yapılan yanlışlıkları millete doğru bir şekilde aktarmak gibi önemli bir görevi bulunmaktadır. Kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getiren gazetecilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, görevlerini daha iyi şartlarda yerine getirmesi temennisiyle bütün gazetecilerin bu özel gününü tebrik ediyorum.” 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen