Haber
2012-01-11 06:29:13
Gazetelerin Ankara Temsilci ve Haber Müdürlerini Ziyaret Ettik

Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin; Yeni Safak, Yeni Akit, Yeni Asya, Türkiye, Milli Gazete ve Star gazetelerini ziyaret ederek Ankara Temsilcileri ve Haber Müdürleriyle görüstü.

Yeni Safak Gazetesi Ankara Haber Müdürü Kazim Canlan ve Egitim Muhabiri Fazli Sahan, Yeni Akit Ankara Temsilcisi Yener Dönmez ve Egitim Muhabiri Hasan Tosun, Yeni Asya Gazetesi Ankara Temsilcisi Mehmet Kara ve Haber Müdürü Umut Yavuz, Türkiye Gazetesi Ankara Haber Müdürü Akif Bülbül ve Egitim Muhabiri Gökhan Kaya,  Milli Gazete Ankara Temsilcisi Mustafa Yilmaz ve Yazari Ebubekir Gülüm, Star Gazetesi Ankara Haber Müdürü Cevheri Güven ve Egitim Muhabiri A. Fatih Erturan’i makamlarinda ziyaret eden Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin ve Basin Müsavirimiz Hakan Sögüt, egitim çalisanlarinin sorunlarini ve sendika olarak yaptigimiz çalismalari paylasti.

Gazetecilik meslegini icra edenlerin ekonomik, sosyal ve mesleki açidan insan onuruna yarasir genis imkânlara sahip olmalari gerektigini vurgulayan Yalçin, “Bir ülkede fikir özgürlügünün ve demokrasinin kurumsallasmasinin ancak gazetecilerin imkânlarinin daha da iyilestirilmesiyle mümkün olabilecegine inaniyoruz” diyerek, basin çalisanlarinin da egitim çalisanlari gibi magduriyetlerinin bulundugunu belirtti.

Esit ise esit ücret konusuna deginen Ali Yalçin, kamuda “esit ise esit ücret” uygulamasi ile ayni unvanda farkli kurumda çalisanlarin maaslari arasindaki makas esitlenirken, ögretmen ve ögretim elemanlarinin diger kurumlarda muadili yok diye ek ödemeden mahrum birakilmasini ve konunun toplu sözlesme masasinda görüsülmek üzere ötelenmesini elestirdi. Yalçin, “Emekli vekillerin maaslariyla ilgili düzenlemede kendilerine kisi basina en fazla gelirin düstügü Norveç’i muadil olarak görenlerin; ögretmen ve ögretim elemanlarinda da OECD ülkelerini muadil olarak kabul etmesi gerekir” seklinde konustu.

9/1 Ögretmenin maasinin bin 577 TL olmasini kabul edilemez buluyoruz diyen Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, “Toplumun her kesiminde emegi bulunan ögretmenlere gereken degerin verilmesinde yine toplumun her kesimine ve özellikle basinimiza büyük sorumluluk düsmektedir” dedi.

Sendika olarak sorun degil çözüm odakli çalistigimizi belirten Yalçin; “Tenkit degil teklif esasli çalismalarla ön plana çikiyor ve ufuk açmaya çalisiyoruz. EBSAM arastirmalarimiz, süreli yayinlarimiz, panel, sempozyum, bilimsel kongre gibi faaliyetlerle rekabet zemininde akademik hizmet sendikaciligi yapiyoruz. Sorunlara iliskin tespit ve önerilerimizle bakanligin yaptigi çözüm arayisi çalismalarinda farkimizi ortaya koyuyoruz” diyerek temsilci ve haber müdürlerine yayinlarimizdan olusan set takdim etti.












MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen