Haber
2009-01-11 06:18:37
Gazze Katilleri Cezalandirilmalidir

Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Israil’in Gazze’de bir insanlik suçu isledigini ifade ederek, “Son 20 yilin en agir saldirisinin yapilmasi ve devam etmesi artik bir soykirima girisildigini bütün çiplakligiyla göstermektedir. Islam ülkelerini ortak tavir belirlemeye, milletimizi de Israil mallarini boykot etmeye ve daha çok yardimda bulunmaya çagiriyoruz” dedi.

 

Israil’e Karsi Ortak Tavir Belirlenmelidir

Ankara 1 No’lu Subemiz, Il Divan Toplantisi’ni, Genel Merkez Mehmet Akif Inan Salonu’nda gerçeklestirdi. Sube Yönetim Kurulu üyeleri, Ilçe Temsilcileri ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Isyeri Temsilcileri’nin katildigi toplantida konusan Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, yillardir Filistin’de tecrit politikasi uygulayan, terörist eylemlere girisen Israil’in, son saldirilariyla bir defa daha vahsi yüzünü gösterdigini söyledi. Birlesmis Milletler’in (BM) vahsete sessiz kalmasi ve isbirlikçi devletlerin üç maymunu oynamasindan cesaret alan Israil’in barisi istemedigini ve sivil insanlarin hayatini hiçe saydigini kaydeden Özer, “Hain saldirilar karsisinda BM’yi harekete geçmeye, Islam ülkelerini ortak tavir belirlemeye, milletimizi de Israil mallarini boykot etmeye ve daha çok yardimda bulunmaya çagiriyoruz. Dünyanin gelecegi için Israil artik durdurulmali, kanli katiller cezasiz birakilmamalidir” seklinde konustu.

 

Darbe Heveslileri Yargilanmalidir

Konusmasinda, Ergenekon Sorusturmasi kapsamindaki son gözalti olaylarina da deginen Özer, milletin mesruiyetin kaynagi olmasini içine sindiremeyen, kendini devletin sahibi olarak gören birilerinin, rayina sokulmaya çalisilan demokrasi trenine kaza yaptirtmak için gizli planlar yaptigina dikkat çekerek, söyle konustu:

“21. yüzyilda, üçüncü dünya ülkelerinde gördügümüz bu tür tesebbüslerin artik ülkemizde yasanmasini istemiyoruz. Daha seffaf bir demokrasi, daha çok insan haklari ve hukukun üstünlügü için art niyetli olusumlar, çeteler, darbe heveslileri ortaya çikarilarak yargilanmalari saglanmalidir. Bu anlamda, Ergenekon Sorusturmasi bu ülkede bir milattir. Artik hiçbir sey artik eskisi gibi olmayacaktir. Su iyi biliyoruz ki, antidemokratik süreçlerde hep milletimiz kaybetmis, insanlarimiz fakirlesmistir.”

 

Sorunlarin Çözülemeyisinin Temel Sebebi Mevcut Anayasadir

Türkiye’de pek çok alanda sorunlarin çözülemeyisinin en temel sebebinin, antidemokratik sürecin ürünü olan bugünkü Anayasa oldugunu dile getiren Ahmet Özer, “Bireyin, toplumun, kurumlarin reflekslerini dikkate almadan, zorlamayla hazirlanan anayasa miadini çoktan doldurmustur. Hükümetin önceki yillarda sivil anayasa konusundaki çabasi, bilhassa sivil toplumu heyecanlastirmis ancak çalismalar her nedense askiya alinmistir.  Milleti kucaklayan, demokratik, özgürlükçü ve sivil bir Anayasa mutlaka çikarmalidir” diye konustu.  

 

Toplu Sözlesmeli Yasa Istiyoruz

Sivil Anayasa’ya paralel olarak 4688 Sayili Kamu Görevlileri Sendikalari Kanunu’nda da restorasyona gidilmesini, Kamu Görevlileri Sendikalari Kanunu’nun örgütlenmeyi kolaylastiracak, toplu sözlesmeli ve grevli demokratik bir yasa haline getirilmesini isteyen Özer, egitimin herkesin önceligi olmasi, egitim sisteminin ve dolayisiyla ögretmenlik mesleginin sorunlarinin çözümü için, ögretmenlerin yurtiçinde istihdamlari konusunda saglikli bir insan gücü planlamasinin yapilmasi gerektigini anlatarak, “Egitim; hizmetlisi, memuru, soförü, ögretmeni ve idarecisiyle bir bütündür. Egitimin kalitesi ve egitimcilerin basarisi ancak bu ekibin uyumlu çalismasiyla mümkündür. Sorunlarin çözümüne yönelik atilacak adimlarda bu bütünlük göz ardi edilmemelidir” ifadelerini kullandi.

 

Egitim Sorunlarina Çözüm Bulunmalidir

Özer, ögretmen açiginin ‘Sözlesmeli’ alimiyla kapatilmaya çalisilmasini yanlis bulduklarini, vekil ve ücretli ögretmenlik uygulamasina son verilmesi, mevcut sözlesmelilerin de derhal kadroya geçirilmesi gerektiginin altini çizdi.

“Kalkinmada öncelikli yörelerde görev yapan ögretmenlere ‘Yöre Tazminati’ verilmelidir” diyen Özer,  kariyer basamaklari sinavinin biran önce yapilmasi, yönetici atamada yasanan kaosun giderilmesi, özür durumuna bagli yer degistirmede meydana gelen sikintilarin acilen giderilmesi, ek ödemelerdeki adaletsizlige son verilmesi, ve ögretmenevlerinden alinmaya baslanan 60 lira bandrol ücretinden vazgeçilmesi çagrisinda bulundu.

 

Egitim Hizmet Kolunda Temsil Krizi Yasanmaktadir

Özer, egitim hizmet kolunda temsil krizi yasandigini ve egitim çalisanlarinin haklarinin korunmasi noktasinda bir sikinti oldugunu belirterek, “Bugüne kadarki büyüme trendimiz, sendikamizin 2009 yilinda ‘Yetkili Sendika’ olacagini ortaya koymaktadir. Egitim çalisanlarinin sendikamiza 2008 yilinin ikinci yarisindaki yönelisi bizleri heyecanlandirmistir. Egitim-Bir-Sen olarak ‘Yetkili Sendika’ olma mücadelesi esnasinda insanlara faydali olma konusunda etkili sendika olarak elbette üzerimize düseni yerine getirdik. Toplu görüsmelerde egitim çalisanlarinin yetkili sendikalarca temsil edilemedigi ve bir temsil kriziyle karsi karsiya oldugumuz düsünülecek olursa, Egitim-Bir-Sen’in yetkili sendika olmasina ne denli büyük ihtiyaç duyuldugu da anlasilacaktir” degerlendirmesinde bulundu.   

 

Sube Baskanimiz Mustafa Kir ise, çalismalari hakkinda bilgi verdi. Kir, Israil’in Filistin’e yönelik saldirilarinin durdurulmasi için sendika olarak en üst perdeden tepki gösterdiklerini söyledi.

 

Daha sonra söz alan Ilçe Temsilcilerimiz, karsilastiklari zorluklari ve yetkiye ulasma noktasinda yapilmasi gerekenleri katilimcilarla paylastilar.

Toplantida, dört yildan beri Çankaya Ilçe Temsilcimiz olarak görev yapan Recep Akdogan’a, Artvin Il Milli Egitim Müdür yardimciligina atanmasindan dolayi bir plaket verildi.

 

Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, daha sonra Ankara 2 No’lu Subemizin Il Divan Toplantisi’na katildi.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen