Haber
2015-08-26 07:56:58
Gazze Üniversitesi Mütevelli Heyetinden sendikamıza ziyaret

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Filistin’den gelen her şey bizim için çok değerlidir. Bu sebeple bu ziyaret bizim için çok anlamlıdır. Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan Kudüs Şairi olarak anılmaktadır. Bizim için Kudüs ve Filistin çok önemlidir” dedi.

 

Gazze İslam Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nasreddin Elmezaini, Rektör Kemalin  Shaat ve beraberindeki heyet, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı ziyaret etti.

 

Türkiye’deki sendikaların yapısından bahseden Ali Yalçın, “Sendikal hareketimiz 1992’de eğitimci ve Türkiye’de Kudüs Şairi olarak bilinen Mehmet Akif İnan tarafından başlatılmıştır.  Türkiye’de sendikacılık işçiler ve memurlar olmak üzere iki sınıfta örgütleniyor.  Kamuda çalışanlar Memur-Sen Konfederasyonu’nda örgütleniyor. Memur-Sen 850 bin üyesiyle genel yetkili ve Türkiye’nin en büyük konfederasyonu, Eğitim-Bir-Sen ise 350 bin üyesi ile yetkili ve en büyük sendikadır. Biz Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak Filistin’in siyasi bağımsızlık mücadelesini önemsiyoruz. Tarih boyunca Filistin halkının yanındaydık bundan sonrada yanında olacağız. Bu bağlamda Ramazan ayında Gazze’ye  yardım ulaştırmak için buradan hareket ettiğimizde İsrail devletinin zulmüne maruz kaldık. Aralarında Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı’nın da bulunduğu 9 kişi İsrail tarafında ‘deport’ edildi. Bu baskı ve zulme karşı Ramazan ayında 3 bin kişiye iftar, bin koli gıda yardımı ve 100 çocuğa bayramlık yardımını ulaştırdık. Filistin’de Gaze’ye Mehmet Akif İnan Okulu ve Şifa Hastanesi adıyla iki kurum inşa etme düşüncemiz olmasına rağmen diplomatik engellemeler nedeniyle hayata geçiremiyoruz. Türkiye’de Filistin ile ilgili gündem olduğu zaman o gündemin mutlaka ve mutlaka baş aktörü Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen’dir.” şeklinde konuştu.




 

Gazze İslam Üniversitesi’nin silahların gölgesinde ilmi hayatına devam etmesinin umut verici olduğunu kaydeden Yalçın, şu şekilde konuştu: “İslam’a yakışan tavır da budur, çünkü Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi ‘İlim öğrenmek her Müslüman erkek ve kadın üzerine farzdır’ hadisi bizlere yol göstericidir. Bizler de burada silahların gölgesinde eğitim vermeye çalışan bu kurumun hayatını devam ettirmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Gazze İslam Üniversitesi’nin süreklilik göstermesi ve başka üniversitelerin de kurularak Filistin’de ilmi hayatın artması gerekmektedir. Bu bağlamda, Memur-Sen olarak Gazze’de Mehmet Akif İnan Mescid-i Aksa Okulu’nun tamamlanıp açılması önemlidir.”



Türk halkının Gazze’ye verdiği desteğin Gazzelilerin işgale direnmesinde önemli katkı sağladığını belirten Başkan Elmezaini, şunları söyledi: “Filistin’deki kardeşlerimizin direnmesi ve ayakta kalmasının sebeplerinden birisi de Türk halkının desteğidir. Bizler Gazze’deki tüm gençlerimize eğitim hizmeti veriyoruz. İşgalciler Gazze’de eğitim hizmetini engellemek için her yolu deniyorlar ancak biz bu eğitimi vermeye devam ediyoruz. Bugün Gazze İslam Üniversitesinde 20 bin öğrencimiz eğitim alıyor. Tıp Fakültesi, Fen Bilimleri, Tarih, Mühendislik Fakülteleri, İlahiyat Fakültesi, Dil ve Edebiyat Fakültesi ve birçok alanda eğitim vermeye devam ediyoruz. Öğrencilerimiz tüm dünyaya başarılı olduklarını kanıtladılar. İsrail saldırılarından sonra Türkiye’nin verdiği destek, üniversitemizin ayakta kalmasını sağladı. Ayrıca engelli öğrencilerimize yönelik sınıflar oluşturularak onların da eğitim almalarını sağlıyoruz”



Yalçın, ziyaretin ardından heyete Mehmet Akif İnan kitap seti, Eğitim-Bir-Sen yayınları ve plaket takdim etti.



MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen