Haber
2015-11-16 06:58:50
Geçmişi kuşanıp geleceği kuşatacak öncü kuşaklarız

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, “Bizler, medeniyet değerlerimizin inşa ve ihyası için geçmişi kuşanıp geleceği kuşatacak olan öncü kuşaklarız” dedi.

Suphi Öner Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen Mersin Şubesi’nin genişletilmiş il divan toplantısında konuşan Atilla Olçum, kuruldukları günden bu yana hizmet üretme kaygısıyla ilkeleri, hedefleriyle söylemi, söylemiyle eylemi tümleşik bir çalışma tarzını benimseyerek sendikacılık yaptıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Bunu yaparken de imha ve tenkit dilinden ziyade inşa ve teklif dilini kullanarak sorunları aşmanın gayreti içerisinde olduk. Bu anlayış ile de 3. Dönem Toplu Sözleşme dönemini, hem süreç yönetimi hem de kazanımlar açısından başarılı bir şekilde tamamladık. Yüzdelik artıştan nöbete ücret konusuna, sınav görevlerindeki adaletsizliğin sona erdirilmesinden İLKSAN dayatmasının son bulmasına, özel hizmet tazminatından şef, memur ve hizmetlilere yapılan iyileştirmelere, 2005’ten sonra göreve başlayan memura bir derece verilmesinden Cuma Namazı’nda yaşanan mesai kargaşasının sonlandırılmasına kadar birçok kazanımın altına imza attık. Gündemi belirleyen, rol alan, direnen ve kazanan bir sendikal anlayış ile sürdürdüğümüz mücadele sonucunda herkes kazandı.”

Farkındalık oluşturma zamanı

Kazanımları alanda anlatma ve farkındalık oluşturma zamanı olduğunu belirten Olçum, “Gece gündüz demeden çalışacağız ve bu tarihi kazanımlarımızı kamu görevlilerine bizzat anlatarak, manipülasyon yapanlara izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Geleceğimize sahip çıkıyoruz

Gençlik konusuna da değinen Olçum, dirayetli, basiretli, feraset sahibi, adaleti hayatının merkezine alan, istişareye önem veren, okuyan, araştıran, soran, sorgulayan, başkalarının hakkını koruyan, haksızlıklarla müacedele eden, mazlumun yanında yer alan, ahlaki değerleri rehber edinen, dününü unutmayan ama yüzü hep ileriye dönük olan gençlerin olduğu bir toplumun geleceğinin güvence altında olduğunu vurgulayarak, “Bizim de istediğimiz ve olması için çaba gösterdiğimiz gençlik böyle bir gençliktir. Bunun için Genç Memur-Sen’i kurduk. Geleceğimize sahip çıkarak, yarınımızı güvence altına almalıyız” ifadelerini kullandı.

Çelik: Tarihi kazanımlar alanda işimizi kolaylaştıracak

Eğitim-Bir-Sen Mersin Şube Başkanı Abdulla Çelik ise, yetkili sendika olarak çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirerek, “Toplu sözleşme sürecinde genel merkezimizin tarihi kazanımlara imza atması bizlerin alanlarda işini kolaylaştıracaktır. Yeni süreçte üşenmeden, dehavete kapılmadan kurumlarımızda kazanımlarımızı tüm detaylarıyla anlatacağız” diye konuştu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen