Haber
2012-01-02 06:29:05
‘Gelecegi Belirsiz Egitimci Gelecegi Insa Edemez’

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Malatya ve Diyarbakir subelerimizin il divan toplantilarina katildi. Malatya’da, kitlesel basin açiklamasinin ardindan üyelerimizle biraraya gelen Özer, daha sonra Diyarbakir’a geçerek, Sube yönetimi, ilçe yönetimleri ve isyeri temsilcilerimizin katilimiyla gerçeklestirilen genisletilmis il divan toplantisina istirak etti.

Malatya Subemiz, Toplu Sözlese Yasasi’nin geciktirilmesini ögretmenevi önünde yaptigi eylemle protesto etti. Eyleme, Genel Sekreterimiz Ahmet Özer de katildi. Özer, eylemde yaptigi konusmada, ‘sike yasasi’ bir ayda iki defa çikartilirken, Toplu Sözlesme Yasasi’nin 15 aydir çikartilmamasini anlamakta güçlük çektiklerini söyledi.

Memur maaslarinin belirlenecegi platformun toplu sözlesme masasi oldugunu kaydeden Özer, “Toplu sözlesme artik anayasal bir haktir. Baska hiçbir erk memur maaslarini belirleme yetkisine sahip degildir. Bizim istedigimiz, gecikmis olan yasal düzenlemenin bir an önce gerçeklestirilmesidir” dedi.

Yatan Bir Vekil Esittir 5 Çalisan Ögretmen

Emekli milletvekillerinin maaslarinin geceyarisi operasyonu ile yüzde 70’ten yüzde 100’lere varan oranlarda artirilmasina tepki gösteren Ahmet Özer, “Deyim yerinde ise, suan itibariyle yatan 1 milletvekiline 5 çalisan ögretmen düsmektedir. Ne yazik ki, yatan 1 milletvekilinin karsiligi, 5 çalisan ögretmendir. Bunu kabul etmemiz mümkün degildir. Bu yasanin veto edilmesinde hassasiyet gösteren Sayin Cumhurbaskanimiza tesekkür ediyoruz. Meclis’teki danisman ve sekreterlere, soförlere yapilan iyilestirmelerin çalisanlara da yapilmasini istiyoruz” seklinde konustu.

Çesitli sloganlar atarak, “Gelecegi Belirsiz Egitimci Gelecegi Belirleyemez”, “En Serefli Meslege En Düsük Maas”, “Sorunlari Çözün Yoksa Bedeli Agir Olur” seklinde pankart tasiyan üyelerimiz, açiklamanin ardindan sessizce dagildi.



Ahmet Özer, eylemden sonra, Sube yöneticilerimiz ile birlikte ögretmenevine geçerek, ilçe temsilcileri, kadinlar komisyonu üyeleri ve isyeri temsilcilerinin katilimiyla gerçeklestirilen Genisletilmis Isyeri Temsilcileri Toplantisi’na katildi.

Toplantinin açilis konusmasini yapan Sube Baskanimiz Kerem Yildirim, Egitim-Bir-Sen’in, 220 bin üyesiyle devasa bir güç oldugu belirterek, “Bu gücü yerinde ve zamaninda kullandigimizda sonuç alindigini görüyoruz. Bu, bazen okul ziyaretleri bazen basin açiklamasi bazen de yürüyüsle olacaktir. Siz degerli isyeri temsilcilerimizin bulundugu ortam ve isyerlerindeki durus ve tavirlari çok önemlidir” diye konustu.

Yildirim, Sube olarak yaptiklari çalisma ve faaliyetler hakkinda bilgi vererek, konusmasini tamamladi.



Daha sonra söz alan Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, duymak isteyenlere artik seslerini duyurmaya basladiklarini ifade ederek, söyle konustu: “Ümit ediyorum, daha fazla zaman kaybetmeden, egitim çalisanlarinin, memurlarin talepleri ve ülkemizde beklenen demokratiklesme ve özgürlesme ortaminin saglanmasi noktasindaki çalismalari ve çabalari yetkililer bir an önce gerçeklestirirler.”

“Bize emanet edilen çocuklari da, kurumlari da ihmal edemeyiz” diyen Özer, sözlerini söyle sürdürdü: “Bize emanet edilen yavrulari hayata nasil hazirlariz, kurumlarimizi nasil daha ileriye tasiriz, toplum bundan daha fazla nasil faydalanir çabasindayiz. Biz ekmegimizin ve özgürlügümüzün mücadelesini verirken, bize emanet edilenlerin hakkini, hukukunu korumak zorundayiz. Bunu en iyi anlayan da Egitim-Bir-Sen’liler olacaktir. Tabi ki sikintilarimiz var. Sayin Bakanimizin egitim kökenli olmayisi, yaptigi açiklamalar, ögretmenlere bakisi noktasinda bir takim sikintilarinin oldugunu ortaya koymustur. Bakanimiz egitim çalisanlarina sasi bakmaktadir. Umarim, bundan sonra farkli anlamlar ve degisik olumsuzluklar tasiyacak söylemlerde bulunmaz.”

Toplu Sözlesme, siyaset yapma ve grev hakkinin sendikalarin olmazsa olmazlari oldugunun altini çizen Özer, “Büyük çabalar sonucu 12 Eylül referandumunda toplu sözlesme hakkimizi aldik, yeni anayasa ile birlikte de grev hakkimizi alacagiz. Bu toplumun anayasa degistirme düsüncesi çok önemlidir ve degistirdi de. O süreçte biz de vardik. Sanki bugün bir pismanlik var. Uyum yasalarinin acilen çikarilarak, toplu sözlesme masasinda egitim çalisanlarinin magduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir” degerlendirmesinde bulundu.



Diyarbakir Subemiz Genisletilmis Il Divan Toplantisini Yapti

Diyarbakir Subemiz, genisletilmis il divan toplantisini, ilçe yönetimleri ve isyeri temsilcilerimizin katilimiyla gerçeklestirdi.

Toplantida konusan Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Uludere’de meydana olayda hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, ailelerine sabir dileyerek, olayin bir an önce aydinlatilmasini istedi.

Ögretmen ve ögretim elemanlarinin ek ödeme disinda tutularak magdur edildigini söyleyen Özer, sunlari kaydetti: “Farkli kurumlarda çalisan personel arasinda ücret esitliginin saglanmasini uygun buluyoruz. Ancak 666 sayili Kanun Hükmünde Kararname ile Milli Egitim ve üniversitelerde her sey alt üst oldu. Bu konuda çalismalarimiz devam ediyor. Toplu sözlesme masasina haziriz. Taleplerimizi masada ortaya koyacagiz.”

Teskilat yasasindan dolayi özre bagli yer degistirmenin yilda bir defaya indirilmesini kabul etmelerinin mümkün olmadigini dile getiren Özer, bu konudaki magduriyetlerin giderilmesi için konuyu yargiya tasidiklarini bildirdi.

Diyarbakir Sube Baskanimiz Yunus Memis ise, ülkelerin geleceginin, egitime yaptiklari yatirimlarla dogru orantili oldugunu belirterek, sunlari söyledi: “En düsük maas reva görülen ögretmenler, birakin ülkeyi gelecege tasimayi, maaslarinin düsüklügü nedeniyle kendilerini diger aya tasiyamamaktadir. Acilen ögretmen ve ögretim elemanlarinin magduriyetleri giderilmeli ve ücret adaletsizligine bir an önce son verilmelidir.”


Toplantida söz alan katilimcilar ise, ögretmenlerin magdur edildigini, ek ders ücretlerinin yetersiz oldugunu ifade ederek, ek derslerden vergi kesilmemesi, yüzde 20’lik gelir diliminden egitim çalisanlarinin muaf tutulmasi ya da dilim miktarinin artirilmasi, Dogu ve Güneydogu’da çalisan ögretmenlere maddi anlamda pozitif ayrimcilik yapilmasi, okullarin ihtiyaçlarinin giderilmesi için bakanlik tarafindan yeteri kadar ödenek gönderilmesi, üniversitedeki akademik personel ile ilgili mülakat sinavinin kaldirilmasi, ögretmenlerin ek ödeme göstergesinin 3600’e çikarilmasi önerisinde bulundular. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen