Haber
2015-11-09 06:58:40
Geleceğimizin inşasında kadınlar daha etkin rol oynamalıdır

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, Samsun ve Trabzon’da Şube Kadınlar Komisyonu üyeleri ve kadın çalışanlarla bir araya geldi. Öçal, Türkiye Aile Platformu’nun (TÜRAP) istişare toplantısına da katıldı.

Samsun ve Trabzon Kadınlar Komisyonu’nun düzenlediği ‘Kadın üyelerle istişare ve örgütlenme’ toplantısında konuşan Öçal, kadın örgütlenmesi konusunda yolun başında olduklarını, bu mesafeyi hızlı koşarak kapatmaları gerektiğini ifade ederek, sendikada aktif görev alan, toplantılara katılan, sendikayı sahiplenen ve çalışan kadın bakış açısını sorunların çözümüne yansıtan üye sayısının daha da artması gerektiğini söyledi.

Kadın örgütlenmesinde nicelik ve niteliğin artması noktasında herkese görev düştüğünü kaydeden Öçal, “Kadın toplumda çok etkin bir güce sahiptir. Kadın isterse toplumu çok üst mertebelere ulaştırır. Hz. Peygamberin en büyük destekçisi olan ve ölüm yılı Siyer’de hüzün yılı olarak adlandırılan Hz. Hatice’nin etkin rolünü kim inkâr edebilir” dedi.

Kadınların haklarını ancak kendi çabalarıyla kazanacağına dikkat çeken Öçal, “Kadınlar öncelikle toplum içindeki güçlerinin farkına varmalıdır. Medeniyet değerlerimizden beslenerek geleceği inşa etme seferberliğine önce kendimizden başlayarak koyulmalıyız” şeklinde konuştu.

Örgütlü kadının şimdide yaşayan, başarılarını şimdiden geleceğe aktaran, diğer yandan da medeniyet değerlerine bağlı olan, gelecekle ilgili planlar, programlar yaparak eylemde bulunmaya istekli, geçmişten ders alıp geleceğini de yönlendirmeye çalışan tarihsel bir değer olduğunu belirten Öçal, “Toplumu geliştirip değiştirebilmek, yeni formlar kazandırmak örgütlü kadın için zor olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Habibe Öçal, Türkiye Aile Platformu (TÜRAP) İl İstişare Grubu toplantısında yaptığı konuşmada ise, Türkiye’deki Suriyeli mülteciler için uzun süreli politikalar geliştirilmesi gerektiğini dile getirerek, “Özellikle Türkiye’de doğan yüz bine yakın çocuğun vatandaşlık, eğitim ve sağlık ile ilgili altyapı ve entegrasyon çalışmaları ivedilikle tamamlanmalıdır.  Şartlar uygun olsa da ülkelerine dönmek istemeyen mülteciler için sivil toplum kuruluşlarının da görüş ve önerileri alınarak yasal düzenlemeler yapılmalıdır” diye konuştu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen