Haber
2011-05-25 07:23:22
Gelecegin Anayasasini Olusturmak Için Tasin Altina Elimizi Simdiden Koyduk

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Gelecegin anayasasini olusturmak için tasin altina ellerini simdiden koyduklarini söyledi. Gündogdu, vesayeti desifre etmek için yola çiktiklarini ifade ederek, “Vesayetin desifresinde ekmegin büyümesi, özgürlügün derinlesmesi, millet iradesinin saygin olmasi var. 1992’den bugüne hep bu anlayisla çalistik” dedi.

 

Bursa Subemizin düzenledigi ‘500 Altin Çocuga 500 Altin’ programi, Devlet Bakani ve Basbakan Yardimcisi Bülent Arinç, Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Vali Sahabettin Harput, Büyüksehir Belediye Baskani Recep Altepe, Sube Baskanimiz Numan Seker, üyelerimiz, aileler ve ödül alan ögrencilerin katilimiyla Tayyare Kültür Merkezi’nde yapildi.

 

Törende konusan Bakan Bülent Arinç, Memur-Sen’in, 12 Eylül’de çalisanlar lehine yapilan pek çok degisikligi tek basina gögüsledigini ve Türkiye’nin ‘evet’ demesi konusunda müthis bir kampanya yürüttügünü söyledi. Arinç, “Diger sendikalar, kendi lehlerine yapilan degisiklikleri bile günlük siyasi gözlüklerle gördükleri için karsi çikmislardir. Ama Türkiye’nin gelecegi, çalisanlarinin menfaati bakimindan Memur-Sen, ‘evet’ kampanyasinda öncü bir rol oynamistir” dedi.

 

Bülent Arinç, sözlerini söyle sürdürdü: “Bildiginiz gibi geçmiste toplu görüsmeler yapilirken, simdi artik toplu sözlesmeler yapilacaktir. Bu seref sadece Memur-Sen’e aittir. Çünkü o dogru, güzel ve iyi olarak bu anayasa degisikliklerini çok önceden görmüs ve desteklemistir. Memurlar için elde edilen tüm haklarda, imzalanan, sözlesme altina alinan tüm ileri noktalarda Memur-Sen’in çok önemli katilimlarini ve etkilerini görmek mümkündür. Dolayisiyla bu hak sadece Memur-Sen’e aittir.”

Bakan Arinç, basarili ögrencileri ödüllendirmenin çok önemli oldugunu belirterek, “Çünkü onlar bizim gelecegimiz. Onlari tesvik etmek ve ödüllendirmek çok önemlidir” ifadelerini kullandi. “Hükümet olarak yaptigimiz sey, egitimi bütün devlet bütçesi arasinda birinci siraya koymaktir” diyen Arinç, “6 yildan bu yana, geçmiste arka siralarda bulunan egitim bütçesine artik birinci sirada yer verdiklerini” sözlerine ekledi.

 

Vesayetin Desifresinde Insan Odakli Özgürlükler Var

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, vesayetin desifresinde insan odakli özgürlüklerin oldugunu kaydetti.

 

Devletin çizdigi sendikaciliga da, çerçevesi devlete karsi çizilen sendikaciliga da karsi olduklarini dile getiren Gündogdu, söyle konustu: “Sendika olarak vesayeti desifre etmek için yola çiktik. Vesayetin desifresinde ekmegin büyümesi var, özgürlügün derinlesmesi var, millet iradesinin saygin olmasi var. Vesayetin desifresinde, demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti ilkelerinin sözde degil, özde olmasi var. Vesayetin desifresinde, devletin milletinden, milletin devletine geçis var. Vesayetin desifresinde, bürokratik oligarsiye degil, meclisin, milletin iradesinin tecelligâhi olma anlayisi var. Iste 1992’den bugüne hep bu anlayisla çalisma yaptik. Milleti eksenimize aldik, degerleri eksenimize aldik. Milletimizi, genelde ülkemizi ve insanligi, insanligin gelecegini dert edinerek sendikacilik yaptik ve yapmaya devam edecegiz.”

 

 

Bu anlayisla memurlara toplu sözlesme hakkinin verilmesine öncülük ettiklerini anlatan Gündogdu, sunlari kaydetti: “Referandumda Memur-Sen’in ‘evet’ demesi yetmez. ‘Evet’ demek zorunda, ‘hayir’ deme sansi yok. ‘Çünkü bu millete, bu devlete borcu var’ dedik. Millete ‘evet’ dedirtmek için öncülük yaptik. Bu anlayisla, gelecegin yeni anayasasini olusturmak için tasin altina elimizi simdiden koyduk. 50 bin kisiyle yüz yüze yapilacak anketle, Türkiye’nin anayasa tarihinde ilk kez Ankara disindan milletin nasil bir anayasa görmek istedigi talebini alarak, bir anayasa çalismasi baslattik.”

 

Seker: Biz Hayirda Yarisirken, Digerleri Engel Çikardi

Sube Baskanimiz Numan Seker, Memur-Sen olarak 16 bin, Egitim-Bir-Sen olarak ise 5 bin 650 üyeleri oldugunu söyleyerek, “Biz Milli Egitim Müdürlügü kanaliyla, birinci siniftan 8. sinifa kadar basarili ögrencilerin isim listelerini istedik. Biz hayirda yarisirken, diger sendikalar tam aksini yapti. Biz bu yazilari yazarken, Il Milli Egitim Müdürlügü tehdit edildi. Biz bunu resmi yolla yaptik. Bazi okullardan kasitli olarak isim gelmedi. Siyasi körlükle bakan okul müdürleri çikti. Biz degerlerimizden hareketle bu programin bu yil 5’incisini düzenledik. Gelecegin önemli insanlari bu gençlerden yetisecek. Bu etkinligi düzenlememize katki sunan hayirseverlere tesekkür ediyorum” diye konustu.

 

Vali Sahabettin Harput ise, Memur-Sen’in birçok hayirli iste öncü olduguna dikkat çekerek, bu ödüllendirmenin de onlardan biri oldugunu belirtip, emegi geçenleri kutladi.

 

Daha sonra temsili olarak 20 altin çocuga sahnede altin ödülleri verilirken, toplu fotograf ile program sona erdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen