Haber
2015-03-16 06:53:28
Genç Memur-Sen Temsilcileri Ankara'da Buluştu

Memur-Sen Konfederasyonu gençlik teşkilatı Genç Memur-Sen istişare toplantısı 81 il temsilcilerinin katılımıyla Büyük Anadolu Otelde gerçekleştirildi.

 

Toplantıda Genç Memur-Sen üyelerine hitap eden Memur-Sen Genel Başkanvekili Günay Kaya, Genç Memur-Sen’lilerin kendisini en iyi şekilde yetiştirmek zorunda olduğunu söyledi. Kaya, “Memur-Sen olarak bizler, kardeşlik ikliminin temsilcileriyiz, her zaman özgürlük ve adaletin öncüleriyiz. Genç Memur-Sen ise bu bayrağı her daim ileri taşıyacak olan yiğitlerin adıdır” diye konuştu.


 

"Bizler Çanakkale Ruhu'nun Fedaileriyiz"

 

Kaya, "Ama bu gurur da tarihi bir sorumluluktur. Bu bakımdan Türkiye'nin marka konfederasyonu Memur-Sen'inimizin bünyesinde örgütlenen Genç Memur-Sen'imiz, gençlere ulaşmak açısında çok önemli bir fırsata ve çok önemli bir sorumluluğa sahiptir. Genç Memur-Sen'li kardeşlerimin olduğu yerde husumet değil kardeşlik olmalıdır, çatışma değil uzlaşı olmalıdır, kavga değil barış olmalıdır" dedi.

 


 

Çanakkale'de payitahtın kurtarıldığını ama bundan daha önemlisi Çanakkale Ruhu'nun kazanıldığını belirten Kaya, "Çanakkale Ruhu bir kardeşlik ikliminin ruhudur, Çanakkale Ruhu bir birlikte oluşun kenetlenişin, fedakarlık ikliminin zirvesidir. Bizler bu Çanakkale Ruhu'nu hep beraber kazandık. Çanakkale Ruhu hepsinden daha kıymetli ve önemliydi. Çanakkale bir meyveydi ama kökünü Uhud'da, Hendek'te, Asr-ı Saadet'te aramalıyız. Biz kardeşlik ikliminin, biz Çanakkale Ruhu'nun fedaileriyiz" şeklinde konuştu.



“En Çılgın Projemiz”

 

Memur-Sen eski Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Bu teşkilat çözüm üretmek için kurulmuştur. Sendikacılık şeytan taşlamanın en iyi sahnesi olmuştur. Bu duruş devam etmelidir. Sivil itaatsizliği önemseyen bilinçli, duyarlı, farkında gençler yetiştirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

 


 

“Memur-Sen'inin en çılgın projesi Genç Memur-Sen'dir” diyen  Gündoğdu, “Genç Memur-Sen'i, vesayeti deşifre etmek ve darbeleri sona erdirmek için, hürriyet ve ifade özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırmak için kurduklarını belirtti. Gündoğdu, "Genç Memur-Sen'i,  inşa ve ihya etmek için, dünya mazlumlarının dertlerini sona erdirmek için, daha adil ve daha yaşanılabilir bir dünya için kurduk” dedi.


 

"Genç Memur-Sen'i İnşa Ve İhya Etmek İçin Kurduk"

 

Sonuna kadar gençliğin ve Genç Memur-Sen'in yanında olacaklarını belirten Gündoğdu, "Memur-Sen bizim üst kimliğimizdir. Gençliğe önem veriyoruz çünkü ileride bizlerin yerini onlar alacak, bu yüzden onlara isyanı değil, sivil itaatsizliği öğretmeliyiz. Onları bilinçli, duyarlı, farkında gençler olarak yetiştirmeliyiz. Gençliğe çağrım Çanakkale ruhuna sahip çıkmaları, Çanakkale Şehitlerine ve Bedrin Aslanlarına borcumuzu ödemeleridir. İstiklal Marşımızı Mehmet Akif Ersoy yazdı sizden istediğim istikbalin marşını yazmanız ve yaşamanızdır" ifadelerini kullandı.

 


 

“Bütün Baharlar Bir Çiçekle Başlar”

 

Hılful Fudul örneğini hatırlatan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, "Hılful Fudul vicdan sahibi, duyarlı insanların, Kabile fark etmeksizin bir araya gelerek, hiç bir insanın rengine, ırkına, şekline bakmaksızın, herkesin hakkını hukukunu korumak için oluşturulan bir teşkilattır. Hz. Peygamber, kendisine nübüvvet geldikten sonra ‘bugün dahi çağırsalar orada (Hılful Fudul) bulunurum, orada bulunuşumu bir sürü Kızıl deveye değişmem’ demişti. Bizler işte bu Hılful Fudul örneğinden yola çıkarak, bu adalet ve hukuk arama yoluna koyularak, 'yapamazsın' diyenlere inat, 'Yola çıkmışsın, inanmışsın ama bir çiçekle bahar gelmez ' diyenlere, 'Bütün baharlar bir çiçekle başlar ' diyerek bu yola koyulduk. Bugün 800 bini aşkın üyesiyle Türkiye'nin en büyük konfederasyonu haline geldik. Bu rüyanın gerçekleşmesine vesile olan Merhum Akif İnan'ın rüyası olan sizleri yürekten selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

 


 

"Emek Ve Fırsatları Boşa Çıkartmayacağız"

 

"Genç Memur-Sen, Türkiye’nin marka Konfederasyonu Memur-Sen’in Gençlik teşkilatıdır” diyen Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Genç Memur-Sen'e verilen imkanlar ve destekler için Ahmet Gündoğdu'ya teşekkür etti. Beyhan, "Bu emekleri ve bu fırsatları asla boşa çıkartmayacağımıza, bu imkanı boşa çıkartmamak adına gece-gündüz çalışmalarımıza gayretle devam edeceğimize söz veriyorum” şeklinde konuştu.

 



 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen