Haber
2015-04-03 07:53:52
Genç Memur-Sen'den Provokasyonlara Kitaplı Cevap

Genç Memur-Sen, “Sesini Değil Fikrini Yükselt” sloganı ile 81 ilde eş zamanlı olarak kitap okuma eylemi gerçekleştirdi. Eylemde provokasyonlara karşı sağduyu çağrısı yapıldı.

 

Genç Memur-Sen, 81 ilde eş zamanlı olarak “Sesini Değil Fikrini Yükselt” sloganı ile yaptığı eylemde, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın hain bir saldırıda şehit edilmesi ve son günlerde üniversitelerde yaşanan provokasyonlara tepki gösterdi. Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda gerçekleştirilen eyleme Eğitim-Bir-Sen Genel Merkez Yönetimi de katıldı. Genç Memur-Sen adına basın açıklamasını Üniversiteler Komisyonu Başkanı Abdullah Sayın yaptı. Provokasyonlarla milletin sinir uçlarına dokunulmak istendiğini belirten Sayın, “Serinkanlı hareket etme, aklın yörüngesinde sağduyulu davranma, zaman omuz omuza verme zamanıdır. Milleti ve değerlerini hedef alanların senaryolarına fırsat vermeyeceğiz” dedi.





 

Üniversitelerimiz İlim ve İrfan Yuvalarıdır

 

Üniversitelerin ilim irfan yuvası olduğunu belirten Sayın,  bugün burada, söz söylemek yerine gürültü çıkarmayı tercih edenlere, ilmin birleştiriciliğini ve irfanın aydınlık iklimini idrak edemeyenlere, Şiddeti bir yöntem, kavgayı çıkar yol zannedenlere karşı duruyoruz. Farklılıklarımızı, zenginlik ve ülkemiz için manevi bir sermaye olduğunu hatırlatmak ve onları dünyanın en anlamlı, en birleştirici eylemine davet etmek için toplandık” ifadelerini kullandı.

 

Eski Türkiye Özlemi Duyanlara Fırsat Vermeyeceğiz

 

“Üniversite gençliğinin şiddet sarmalı ile terör dalgasına maruz bırakılması, ülkenin geleceğine yerleştirilmiş olan bir nükleer bombadır” diyen Sayın, “Üniversiteler, beyin gücü yetiştiren, aydınlarımızın ve önderlerimizin yetiştiği bilim yuvalarıdır. Bilim yuvalarında yetişen gençliğimize kast eden karanlık eller, ülkenin geleceğini sabote etmenin çabası içerisindedir” şeklinde konuştu.

 



 

Milleti ve değerlerini hedef alanların senaryolarında yer almayacaklarını vurgulayan Sayın, milletin, hem dışarıdan hem de içeriden tezgâhlanan kirli oyunlarla, hedef alındığı bir süreçte gençliği yalnız bırakmayacaklarını sözlerine ekledi.

 

Hainler Aradığını Bulamayacak

 

Türkiye, tarihi bir seçim öncesinde yine karanlık mahfillerin kirli provokasyonlarla ülkeyi kaosa sürüklemek istediklerini vurgulayan Abdullah Sayın, “Geçtiğimiz günlerde bir savcımızın kalleşçe şehit edilmesi, sözünü ettiğimiz hassas dönemin en önemli olayıdır. Bu cinayeti büyük bir nefretle kınıyor, kamuoyunu sağduyuya davet ediyoruz” diye konuştu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen